Mercado de Campo de Ourique – kleinschalige foodhal

Sinds 1934 is Mercado de Campo de Ourique dé markt in de wijk Campo de Ourique waar de locals verse vis en groente komen kopen.

Mercado de Campo de Ourique

In 1991 kwamen de eerste eethuisjes (waar je je eten alleen kon bestellen en aan de bar kon opeten) in de markthal, in 2013 is de markt ingericht met plaatsen om te zitten nadat je een bestelling hebt gedaan bij een van de eethuisjes.

Kleinschaliger dan Time-Out Mercado da Ribeira

Mercado de Campo de Ourique is dus een overdekte markt met in de kern diverse eetgelegenheden waar je heerlijk kan eten en drinken. Het idee van deze Mercado is vergelijkbaar als Time-Out Mercado da Ribeira, alleen deze Mercado is kleinschaliger en nog niet ontdekt door het massatoerisme.

Mercado de Campo de Ourique interieur

Mercado de Campo de Ourique is kleiner dan de Time-Out Mercado da Ribeira, maar zeker niet minder in keuze: vis, vlees, fruit, traditionele zoetigheid, pizza, sushi, notenbar, wijnbar, bieren uit de hele wereld en een ijswinkel, alles vind je in deze overdekte foodhall.

Niet duur: ideaal voor lunch of borrel

Mercado de Campo de Ourique is perfect om te lunchen of te borrelen. De porties zijn behoorlijk en niet te duur. Voor 2 volwassenen en een peuter waren wij in totaal 25 euro kwijt voor 4 croquetes, 2 hoofdgerechten, wijn, water en twee dessert. Onze keuze ging uit naar vlees. Bij het eethuisje Carne (naast de wijnbar Garrafeira Nacional) bestelden wij Pica-Pau com patates en bij Chef do Mercado bestelde wij Bife à Portuguesa. Heb je meer zin in een hamburger, ga dan naar Carnalentejana.

Bife à Portuguesa in Mercado de Campo de Ourique, Lissabon

Mercado de Campo de Ourique carnalentejana

Onze desserts haalden wij bij Doçaria Casa dos Ovos Moles em Lisboa (we hadden Tarte de maçã en Tarte de Chocolate). Of als je zin hebt in ijs kan je bij Gelados Artisani

Nog een leuke bijkomstigheid: er is gratis WiFi beschikbaar!

Ook voor verse ingrediënten

Omdat je hier zo heerlijk kunt eten, vergeet je bijna dat het een markthal is. Zorg je voor je eigen avondeten, dan kan je hier de verse (lokale) ingrediënten kopen voor een heerlijke maaltijd. Maar ook fruit is hier volop aanwezig.

Campo de ourique vers markt

De markt heeft ook een bonbon eethuisje met daarnaast een eethuisje wat vele soorten ingeblikte sardientjes en andere soorten vis heeft. Alleen al de inrichting van deze marktkraam is een genot om te zien.

Wij gaan zeker nog een keer terug naar deze markt! Naast dat het eten heerlijk is en we nog lang niet alles hebben geprobeerd, is hét grote pluspunt van deze markt dat je er tussen de locals eet en niet in de drukte van andere toeristen.

Hoe kom je bij Mercado de Campo de Ourique

Adres: R.Coelho da Rocha 104, Campo de Ourique
Openingstijden: elke dag geopend van 10:00 – 23:00 uur (vrijdag en zaterdag tot 01:00 uur)

Vanuit het centrum is Mercado de Campo de Ourique het beste te bereiken met tram 28. De 40 minuten durende rit begint met veel toeristen, maar wie het tot het einde volhoudt wordt beloond met prachtige bezienswaardigheden zoals de Basílica da Estrela en het tegenovergelegen park Jardim da Estrela. Blijf je echt tot de eindhalte zitten (Campo de Ourique) dan is het slechts 5 minuten lopen tot Mercado de Campo de Ourique.

Tram: Vanuit het centrum neem tram 28 en blijf zitten tot de eindhalte Campo do Ourique

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..