Manteigaria Silva – oudste kruidenierswinkel in Lissabon

Manteigaria Silva staat in vele reisgidsen genoemd met het advies om even langs de winkel te lopen en naar binnen te gluren. Dat is helemaal terecht! Maar vergeet vooral niet om ook even naar binnen te gaan en te genieten van al het lekkers wat er in de winkel wordt verkocht. De winkel ligt middenin de wijk Baixa.

Wanneer je binnenstapt is het een streling voor je zintuigen: de kazen, de hangende hammen aan het plafond, olijven, jammen en al het andere lekkers.

Originele Manteigaria

Manteigaria Silva is de oudste kruidenierswinkel in Lissabon, al meer dan 100 jaar vind je de winkel op dezelfde plek. Het is de enige van de 20 manteigaria’s die vroeger in Lissabon te vinden waren, die nog steeds de oorspronkelijke naam ‘manteigaria’ gebruikt.

De letterlijke betekenis van de winkel is om daar boter (manteiga) te kopen. Dit komt uit een tijd dat boter per gram werd verkocht en verpakt werd in speciaal papier.

Om mee te gaan met de tijd is de winkel in de jaren 80 uitgebreid met de verkoop van gedroogde kabeljauw.

Interieur Manteigaria Silva

Picknick aan de Taag

Ook nu gaat de Manteigaria mee met zijn tijd. Zo hebben ze in de Mercado da Ribeira een eigen tentje waar je kunt genieten van hun heerlijke kazen en hammen.

Ben je van plan om een picknick in de stad te houden, bijvoorbeeld aan de kade van de Taag, haal dan hier lekkere dingen. Ook zin in een borrel erbij? Om de hoek koop je een heerlijke Ginjinha.

Waar vind je Manteigaria Silva

Adres: Rua Dom Antão de Almada 1, Baixa
Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 09:00 – 19:00, zaterdag van 09:00 – 13:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..