Instituto Dos Vinhos Do Douro E Do Porto

Port Wine of Vinho Do Porto is een van de bekendste dranken uit Portugal. Bij IVDP (voluit: Instituto Dos Vinhos Do Douro E Do Porto) hebben ze een zeer uitgebreide keuze uit diverse oudere portwijnen.

IVDP glazen met port
Hier kan je een heerlijk glaasje portwijn drinken, bijvoorbeeld uit je geboortejaar, zeker weten dat het je zal smaken als je een beetje een portliefhebber bent.

Instituto Dos Vinhos Do Douro E Do Porto in Lissabon

Oubollig, maar wat een assortiment!

IVDP heeft afgelopen jaar een make-over gekregen. Het stoffige imago is weg: nieuwe banken, nieuw tapijt en een likje verf op de muur. Bij binnenkomst dacht ik dat ik verkeerd zat, gelukkig waren daar de knorrige obers om mij te laten herinneren dat ik wel degelijk bij het juiste adres was.

IVDP interieur

De obers zijn niet de vriendelijkste personen, maar laat je daar door niet afleiden – het assortiment is groot en heerlijk.

De kaart is keurig geplastificeerd en ingedeeld op het jaar waar de portwijn uit komt. Heb je een favoriet en zin om deze thuis ook nog een keer te drinken, dan kun je die hier ook gewoon per fles kopen.

IVDP zitje

Het is ook mogelijk om hier iets te eten, maar ik raad je aan om alleen een paar portjes te drinken en dan de straat uit te lopen naar Cervejaria Trindade.

Bereikbaarheid met Ascendor da Glória

IVDP is goed te bereiken met Ascendor da Glória. Eenmaal bovenaan gekomen bij Miradouro de São Pedro de Alcântara hoef je alleen nog de weg over te steken.

IVDP plakaat
Het is niet heel duidelijk aangegeven, er hangt een plakkaat op de muur. Je komt eerst op een binnenplaats terecht, loopt door naar de glazen deuren om vervolgens IVDP in te gaan en te genieten van een portje.

Hoe kom je bij IVDP

Adres: Rua Sao Pedro de Alcantara 45, Bairro Alto
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 11:-00 – 00:00 uur | zaterdag 15:00 – 00:00 uur | zondag gesloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..