Ginginha do Carmo – omhoog met een shotje

In het midden van de jaren ‘30 opende Ginginha do Carmo voor de eerste keer haar deuren om de locals te voorzien van ginjinha.
Ginginha do Carmo - ingang
Je vindt deze kleine bar aan het begin van de trappen van Calçada do Carmo. De smalle steeg met vele trappen die je naar de wijk Chiado brengt was vroeger één van de weinige makkelijke manieren om vanuit de Baixa boven te komen.

Van ginjinha bar naar gokhuis terug naar ginjinha bar

In de jaren ‘70 veranderde het bedrijf van management en werd het een gokhuis. Zeker twintig jaar later, na meer dan 10 jaar leeg te hebben gestaan, kwam de ruimte weer beschikbaar en ontstonden er ideeën om Ginginha do Carmo op dezelfde plek te openen.

In 2013 opende Ginginha do Carmo voor de tweede keer in de geschiedenis op deze plek haar deuren en is het een geliefde plaats geworden om een ginjinha te nemen, zowel voor locals als voor toeristen.
Ginginha do Carmo - binnen
Met de marmeren toonbank en vloeren is het het kleine barretje erg gedateerd, maar dat past prima bij de algehele sfeer.

Ginjinha

De ginjinha hier zit hoog in de alcohol, wat het een sterk shotje maakt. We vermoeden dat deze sterker is gestookt dan bij Ginjinha Sem Rival of A Ginjinha, die je op nog geen 500 meter verder vindt.
Ginginha do Carmo - ginginja
Je kunt er ook andere drankjes krijgen, zoals water, koffie en thee, en frisdrank. Maar wij raden je zeker aan om hier een ginjinha hier te proeven.
Ginginha do Carmo - quisque belem
Ginginha do Carmo heeft overigens ook een quiosque in Belém, mocht je na een bezoek aan alle historische hoogtepunten aldaar nog trek in een glaasje hebben.

Waar vind je Ginginha do Carmo

Adres: Calçada do Carmo 37A, Baixa
Openingstijden: zondag t/m woensdag 12:00 – 00:00 uur | donderdag 12:00 – 01:00 uur | vrijdag en zaterdag 12:00 – 02:00 uur

Adres: Rua Vieira Portuense 1, Belém
Openingstijden: elke dag 11:00 – 20:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..