Gelati di Chef – dure bollen ijs

Wij vinden dat het altijd een goed moment is om een ijsje te eten. Na een bezoek aan Quinta da Regaleira, op een snikhete dag met onze dreumes en kleuter, leek een bezoek aan de ijswinkel Gelati di Chef midden in het historisch centrum van Sintra een goed moment om even af te koelen.
Gelati di Chef - ingang sintra
Gelati di Chef ligt op een ideale locatie, aan het centrale plein recht tegenover Palácio Nacional de Sintra.

Duur ijs

Dat we van ijs houden kun je lezen op deze pagina en het maakt dan ook niet heel veel uit hoe duur een bolletje is, als het maar goed ijs is.
Gelati di Chef - bord met prijzen
Toch schrokken we van de prijzen (september 2018) toen wij Gelati di Chef binnenstapten. €3 voor 1 bol, €4,60 voor 2 bollen en €6,20 voor 3 bollen.

Omdat we niet heel overtuigd waren van de smaak van het ijs, begonnen we met een bolletje aardbeienijs voor de kleuter. Dit is zeker niet het beste ijs wat we hebben geproefd en daarom besloten we het bij 1 bol te houden.
Gelati di Chef - ijsje
Dat gezegd hebbende, als je in Sintra bent dan is dit wel een fijne plek om weer op temperatuur te komen: binnen is er airco en buiten zijn er voldoende schaduwplekken.

Laatste ijsje in Lissabon eet je op het vliegveld

Gelati di Chef heeft ook een vestiging op Aeroporto Humberto Delgado, het vliegveld van Lissabon. Omdat we vaak ruim op tijd zijn en onze kleuter tevreden willen houden, beloven wij haar nog een ijsje op het vliegveld.
Gelati di Chef - luchthaven
De chocolade smaak is heel erg lekker en een wonderlijke bijkomstigheid is dat de prijzen op het vliegveld lager zijn dan in Sintra. Voor 1 bol betaal je €2,50, 2 bollen €4,20 en 3 bollen €5,40.

Volgens ons is dit niet het beste ijs wat wij hebben gegeten, zeker niet als je kijkt naar prijs-kwaliteit. Daarvoor is de prijs per bol gewoon te hoog.
Gelati di Chef - ijs

Benieuwd naar onze favoriete ijswinkels in Lissabon, lees dan over de ijs tijd


Waar vind je Gelati di Chef

Adres: Largo Trindade Coelho 11, Bairro Alto
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 12:30 – 20:00 uur

Adres: Praça da República 8, Sintra
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 10:00 – 21:30 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..