Fábrica de Queijadas – Recordação de Sintra – hof leverancier van de beste queijadas

Direct onder Pastelaria Gregório vind je Fábrica de Queijadas – Recordação de Sintra. De fabriek waar je moet zijn als je de beste queijadas wilt proeven.
Fábrica de Queijadas - Recordação de Sintra ingang
Dit zijn de allerlekkerste queijadas die je kan vinden in omgeving van Lissabon.

Familiebedrijf

In 1890 zijn Pastelaria Gregório en Fábrica de Queijadas opgericht door Gregório Casimiro Ribeiro. Na zijn dood erfde zijn enige kind Álvaro d’Almeida Ribeiro de fabriek en de pastelaria. In 1982 overleed Álvaro. Hij liet de pastelaria na aan zijn oudste zoon, terwijl de jongste zoon de fabriek erfde.
Fábrica de Queijadas - Recordação de Sintra - koekjes
Ze gaven de fabriek – die destijds uit eerbetoon Queijadas do Gregório heten – een andere naam: Fábrica de Queijadas – Recordação de Sintra (herinnering aan Sintra).

Niet alleen werden er in de fabriek Queijadas gemaakt, er werden nu ook koekjes en salame de chocolate gemaakt in de fabriek.

Verschillende koekjes

Per dag wordt er meer dan 100 kilo koekjes gebakken – dat is best veel voor een kleine fabriek met 1 koekje machine. In vele bakkerijen in de regio kan je de koekjes van Fabrica de Queijadas kopen.
Fábrica de Queijadas - Recordação de Sintra koekjesmachine

Er zijn zoveel verschillende soorten koekjes dat het lastig is om te kiezen welke je mee moet nemen uit de fabriek: Bolachas de Chocolate (chocolade koekjes), Areias (zandkoekjes), Brôas de Mel (honingkoekjes), Brôas de Limão (koekjes met limoen) en Biscoitos de Amêndoa (amandelkoekjes). Maar ze hebben ook heerlijke Pastéis de Nata en niet te vergeten de specialiteit uit Sintra: Travesseiros.
Fábrica de Queijadas - Recordação de Sintra koekjes uit de oven
In de fabriek staan grote opslag dozen waar ze de koekjes in bewaren – onze dochter had het geluk dat ze de doos van de Gingerbread man tegenkwam en daar een heerlijk koekje uit mocht pakken.

Queijadas als ambacht

De queijadas worden handmatig gemaakt in de fabriek, per dag worden er 200 gemaakt. De heerlijke kaaskoekjes worden verkocht in groot Lissabon. Naast dat Fabrica de Queijadas – Recordação de Sintra de lekkerste Queijadas maakt, zijn deze kaaskoekjes ook erg geliefd bij de locals.
Fábrica de Queijadas - Recordação de Sintra kleine queijades
De queijadas die je in de fabriek koopt, zijn hetzelfde als in Pastelaria Gregório. Dat geldt trouwens voor al het lekkers wat zij in de pastelaria verkopen.

Geen tijd om Sintra te bezoeken

Goed nieuws voor als je niet de tijd hebt om Sintra te bezoeken maar wel erg benieuwd bent naar de Queijadas van Fabrica de Queijadas. Sinds juni 2018 is Fabrica de Queijadas te vinden bij Time-Out Mercado da Ribeira in Lissabon.
Fábrica de Queijadas - Recordação de Sintra rollen koekjes
Ga je niet naar Sintra, ga zeker naar deze foodhal hier langs om de kaaskoekjes te proeven.

Waar vind je Fábrica de Queijadas – Recordação de Sintra

Adres: Av. D. Francisco d’Almeida nº 31 C/V, Sintra
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 06:00 – 16:30 uur | zaterdag: 06:00 – 11:30 uur | zondag gesloten

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..