Fábrica da Nata – new kid in town

Fábrica da Nata is de new kid in town als het gaat om pasteis de nata en zeker een aanrader! Sinds maart 2016 is deze specialist in pasteis de nata geopend in het centrum van Lissabon. Deze bakker maakt snelle sprongen en heeft binnen 2 jaar een tweede vestiging geopend in de Baixa.

Pastelaria Fábrica da nata, Lissabon

In de winkel/fabriek vind je één van de lekkerste pasteis de nata: ze zijn knapperig en romig maar smaken niet te veel naar ei. De ideale combinatie voor het ideale bite. Ook de prijs is erg aantrekkelijk, 1 euro voor een Pastéis de nata.

Verschillende menu’s

Er zijn diverse menu’s die je kan bestellen. Ook al kan je een pasteis de nata bij een glaasje port bestellen, wij adviseren om het laten bij een koffie. Zonde van de smaak van de port. Heb je na je Pastéis de Nata zin gekregen in een glas port? Steek dan de weg over richting Ascensor da Gloria en laat je rijden naar Bairro Alto. Tegenover de tramhalte vind je Instituto Dos Vinhos Do Douro E Do Porto waar je de lekkerste port kan drinken.

Zicht op de bakkerij

Terug naar de pasteis: wanneer je binnenkomt heb je links een kleine werkruimte waar de pasteis hun nata krijgen. Leuk om te zien hoe het werkt en met een beetje geluk staat de bakker de pasteis de bereiden. Let ook op de automatische railing aan het plafond waar de bakvormen voor de pasteis voorbij komen om gevuld te worden met de overheerlijke nata.

Ik vind dat deze pasteis net zo goed zijn als Pastéis de Belém. Het voordeel is dat je niet naar Belém hoeft af te reizen. Qua prijs/kwaliteit vind ik deze bakker ook net iets beter. Dat komt vooral omdat de pasteis ook nog de dag daarna lekker zijn.

Fábrica da Nata is de nummer 2 in onze grote Pastéis de Nata test.

Waar vind je Fábrica da Nata

Adres: Praça dos Restauradores 62, 1250-110 Baixa
Rua Augusta 275 Baixa
Openingstijden: elke dag van 08:00 – 23:00 uur

2 reacties op “Fábrica da Nata – new kid in town

  1. Raymond Schouten Beantwoorden

    Ik ben het er helemaal mee eens, de pasteis van fabrica da nata zijn minstens zo goed als de befaamde van Belem. Het is er bovendien niet zo druk en er is altijd genoeg ruimte om ze binnen of buiten soldaat te maken. Maar het grote voordeel is echt dat ze nog een paar dagen lekker knapperig blijven, dit in tegenstelling tot de Belem pasteis. Haal ze gewoon op de dag van vertrek. Tevens verkopen ze hier speciale ontbijt combinaties voor een zeer aantrekkelijke prijs. Echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *