Dois Corvos – Lokaal craft bier met internationale allure

Op een steenworp afstand van het centrum van Lissabon, zo’n 10 minuten met taxi of Uber, vind je Lissabons bekendste craft beer brouwerij: Dois Corvos. Het proeflokaal zit nog altijd op de plek waar het in 2013 allemaal begon.
Dois Corvos - muurtekening ingang

Oud industriegebied

We kwamen hier met onze huurauto en als je dit deel van Lissabon inrijdt, aan de westkant tussen Parque das Nações en het centrum, dan zie je meteen dat hier vroeger veel kleinschalige industrie heeft gezeten. En nog steeds vind je hier houthandels, oudijzerboeren en kleine transportbedrijven. En dus ook onze nieuwe vrienden van Dois Corvos als brouwerijtje.

Inmiddels is het bier van Dois Corvos dusdanig beroemd en gewild in Portugal dat de kleine loods aan Rua Capitão Leitão niet meer voldoende is om de productie op peil te houden. Ter illustratie, de eerste keer dat ik een biertje van ze dronk was in een klein maar toeristisch dorpje in de Algarve, ver van Lissabon.
Dois Corvos - overzicht bar

Verhuizing van de productie

Vandaar dat de brouwerij begin 2019 verhuisd is naar een nieuwe plek, een kilometer of 2 verderop. Op de nieuwe plek vindt het overgrote deel van de productie plaats. Op de oude locatie gaan ze in de loop van 2019 starten met kleinere batches en andere kleinschalige projecten. En hier houden ze voorlopig hun proeflokaal zoals gezegd, dus als je in een fijne ambiance kennis wilt maken met de bieren die Dois Corvos vandaag de dag brouwt, dan moet je hier zijn.
Dois Corvos - zijkant bar
De aankleding van het proeflokaal is zoals je mag verwachten: hip, basic en functioneel. Er is een tiental booths waar je, op z’n Amerikaans, lekker kunt genieten van zowel de biertjes als een kleine versnapering erbij. Denk aan kaasjes, chips en worst, vergelijkbaar met wat Duque Brewpub aanbiedt.
Dois Corvos - muurtekening

Fijn aanbod op de tap

Op de tap kun je hier het hele jaar door een stuk of 13 biertjes vinden. De meeste zijn van Dois Corvos zelf maar je komt hier ook regelmatig interessante collabs tegen. Dat zijn collaborations, biertjes die ontstaan zijn uit een samenwerking met een andere brouwerij. Toen wij er in augustus 2019 waren hadden ze een zeer smaakvolle collab met Brouwerij Frontaal uit Breda: de Guanabana Mañana, een bijna lobbige smoothie IPA met tonnen aan tropisch fruit en een lekker bittertje.
Dois Corvos - bar
We namen een flight met 5 kleine glaasjes naar keuze, in totaal 5x12cl. Kosten? Slechts €9,20. Prima prijs natuurlijk, en de biertjes smaakten ons uitstekend! We namen een paar IPA’s, een Saison en een paar flinke porters en lieten het ons goed smaken!

Koploper in Lissabons craft beer scene

Het is duidelijk dat Dois Corvos met zowel de craft stijl als met hun aantrekkelijke biertjes inspeelt op de trend die momenteel gaande is. In Amsterdam heb je Brouwerij ‘t IJ, in Haarlem tref je Jopen, en in Lissabon dus Dois Corvos. Ze zijn absoluut één van de koplopers van Lissabons craft scene en daarom niet te missen als je van een lekker en uniek biertje houdt!

Waar vind je Dois Corvos?

10 minuten met een uber vanaf Rossio of neem een elektrische step.

Adres: Rua Capitão Leitão 94, Marvila
Openingstijden: zondag t/m donderdag: 14:00 – 23:00 uur | vrijdag en zaterdag: 14:00 – 01:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..