Doca de Santo Amaro – uitgaan aan de waterkant

Een bezoek aan Doca de Santo Amaro staat al heel lang op mijn lijstje, maar hoe vaak we er ook langsrijden als we van of naar Lissabon gaan, nooit paste het in onze tijdsplanning.

doca almada achtergrond

Anno 2018 is het een mooi stukje haven, in het verleden is dit wel anders geweest. In vroeger tijden waren de Doca vooral het toneel van vele vervallen pakhuizen waar voornamelijk zwervers verbleven.

Bijzondere plek

De Doca Santo Amoro liggen onder Ponte 25 Abril en dat maakt deze plek extra bijzonder. Niet alleen omdat de immens grote pilaren van de brug bij de Doca staan, maar ook omdat je continu het geluid hoort van de auto’s die over de brug rijden.

In tegenstelling tot wat je zou denken is dat niet storend maar geeft het een heel bijzondere sfeer.

Cocktails, eten en genieten

Doca Santo Amoro is een fijne plek om laat in de middag een drankje te komen drinken. Wil je genieten van het uitgaansleven – kom dan na het diner. Er zijn vele verschillende restaurants en bar: van een visrestaurant tot een hamburgertent, maar er is ook een cocktailbar en de ijswinkel keten Artisani heeft hier ook een vestiging voor als je een heerlijk ijsje wilt.

doca met cocktails prijzen

De prijzen zijn heel erg redelijk, voor een dagmenu betaal je niet meer dan 12 euro en een goede caipirinha kost niet meer dan 5 euro. Prima prijzen dus!

Vanaf de terrassen aan het water heb je een mooi en goed overzicht over de boten in de haven, de Taag, de Ponte 25 Abril en het standbeeld Cristo Rei aan de overkant van de rivier.

doca restaurants

Onder de brug

Wanneer je langs de terrassen loopt en richting de tennis- en basketbalvelden onder de brug loopt, dan kun je helemaal onder de brug komen. Pas dan valt het op hoe groot de pilaren zijn van de brug (en hoe weinig er eigenlijk maar zijn), maar ook dat de brug echt heel hoog is.

doca pilaren ponte

De betonnen pilaren zijn opgeleukt met schilderingen en het uitzicht over Almada is prachtig.

Alcântara

Doca Santo Amoro ligt tussen Baixa en Belém in, in de wijk Alcântara. Doca kan als tussenstop gebruikt worden als je vanuit de Baixa een bezoek aan Belém brengt.

Er zijn verschillende manieren om dit te doen: met het openbaar vervoer, wandelen of fietsen. Kies je voor de laatste twee opties dan ligt er vanaf de Doca een wandel- en fietspad langs de Taag. Je loopt vanaf de Doca in ongeveer 30 minuten naar Belem, fietsend doe je er 15 minuten over.

Doca richting Belem

Hoe kom je bij Doca Santo Amoro

Er rijdt elke 20 minuten een trein van en naar Cais do Sodré vanaf de halte Alcântara – Mar. Wanneer je uitstapt vind je de Doca aan je linkerkant (richting de Taag).

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..