IJs tijd – de beste ijswinkels

Vroeger, toen ik nog met mijn ouders naar Lissabon ging, bestonden ijswinkels nauwelijks. Bij de paar ijswinkels die er waren, betaalde je gelijk de hoofdprijs voor 1 bolletje ijs. Vaak was het schep ijs net iets te waterig en daarom niet zo smaakvol.

Gelukkig had Ola (het ijsmerk) een heerlijke ijskaart waar ik heel blij van werd (en nog steeds– laat de Epa’s met onderin een kauwgombal maar doorkomen!).

IJswinkel op elke hoek

Tegenwoordig zijn ijswinkels niet meer weg te denken in het straatbeeld van Lissabon. Wij zijn dol op lekker ijs (gelado). Het is heerlijk om op een zonnige dag in de drukke en warme stad verkoeling te vinden in de lekkerste ijsbollen van Lissabon.

Hieronder onze favoriete ijswinkels:

Gelados Santini

Gelados Santini

Sinds 1949 maakt deze familie hun eigen ijs en oefenen baart kunst! Het lekkerste ijs wat wij hebben gegeten in Lissabon! De verleiding is groot om niet een ijsje hier te eten, in het centrum vind je Gelados Santini in Rua do Carmo, de straat van de Baixa naar Chiado.

Meer over Gelados Santini »


Amorino

Amorino ijs

Ben je opzoek naar een fancy ijsje, ga dan naar Amorino! Het is niet het goedkoopste ijs, maar de smaak is fantastisch en als je een hoorntje neemt dan lijkt het alsof je een ware bloem in je handen hebt.

Meer over Amorino »


Veneziana

A Veneziana - gesloten
Als we vroeger een ijsje gingen eten, dan gingen we naar Restauradores. Op dit plein zit in de hoek een smal en kleine ijswinkel Veneziana verstopt. Twintig jaar geleden was dit het beste ijs wat je kon kopen in Lissabon. Tegenwoordig is er beter ijs in Lissabon te krijgen, maar voor het sentiment eet ik hier nog altijd een ijsje.

Meer over Veneziana »


Gelato Davvero

Davvero Ijs met kaart

De eerste vestiging van Gelato Davvero opende in 2015 en in 3 jaar tijd is deze ijswinkel uitgegroeid tot één van de favorieten van de Lisboetas.
Twee vrienden hebben deze ijswinkel opgericht, beiden Italiaans. Eén van deze vrienden is trouwens ook de mede-eigenaar van Nannarella.

Meer over Gelato Davvero »


Artisani

Artisani maakt Portugees handgemaakt ijs met de textuur van Italiaans ambachtelijk ijs. Het is natuurlijk ijs en wordt elke dag vers gemaakt. Wij zijn groot fan van Artisani, helaas zitten er weinig ijswinkels van Artisani in het centrum.

Meer over Artisani »


Nannarella

Nannarella ingang

Dit kleine charmante ijswinkeltje Nannarella vind je in één van onze favoriete wijken:São Bento. Vlakbij het pittoresk Praça das Flores. Wat handig is, want dit kleine ijswinkeltje heeft maar 4 zitplaatsen. Dus neem je ijsje mee naar dit fijne pleintje.

Meer over Nannarella »


Waar vind je de ijswinkels

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..