Creme de Pastel de Nata – likeur zonder bite

Tijdens het boodschappen doen in de buurt van Sintra viel mijn oog op een mooie verpakking van Licor 35 Creme de Pastel de Nata. Vloeibare pastéis de nata!? Dat moeten wij proeven!

Fles creme de Pastel de Nata

Uit onze grote pastéis de nata test kun je opmaken dat wij pastéis de nata erg lekker vinden en kieskeurig zijn over welke de beste is en waar deze te koop is.

De geur van pasteis de nata

Als ik de doos van de fles open maak komt een geur van kaneel mij tegemoet. Het doet mij denken aan een pastel de nata die ik net bij de bakker heb gekocht.

Deze gedachten heb ik wel vaker als ik op willekeurige momenten kaneel ruik. De aangename geur van de kaneel komt door het kaneelzakje onderin de verpakking van de fles.

Het drankje

Bij het openmaken van de fles trekt de kaneelgeur weg en maakt plaats voor een sterkte alcoholgeur. Een mooi roomkleurig drankje wordt ingeschonken.

Maar wanneer ik een slok neem word ik enigszins teleurgesteld. Als je niet weet dat het Licor 35 Creme de Pastel de Nata is dat je drinkt, dan proef je het er niet vanaf. Zelfs met een beetje kaneel wordt het niet beter.

Glas creme de pastel de nata

De meningen zijn verdeeld

Mijn teleurstelling wordt niet herkend door mijn reisgenoot. Zelfs een tweede glas voor hem (deze keer met kaneel) wordt smakelijk weggedronken.

Misschien komt het door de geur bij het openen van de verpakking dat ik de associatie leg met het gebakje en daardoor het geknisper van het deeg mis als ik een slokje neem. Maar misschien komt het ook wel omdat ik sowieso geen liefhebber ben van drankjes van room met alcohol.

Wanneer ik mijzelf in Portugal wil wanen dan maak ik liever een Caipirão.

Ook in Nederlands te koop

Heb je de likeur in Lissabon gedronken en wil je meer!? Maar een fles past niet meer in je koffer? Op het internet kan je bij diverse slijterijen in Nederland een fles bestellen.

Licor 35

Het drankje is redelijk nieuw, de makers van het drankje hebben hun inspiratie opgedaan tijdens een wijnreis in Duitsland.

Hun gedachtengang is om een eeuwenoude traditie (eten van pastéis de nata), charisma en passie te combineren in een fles: Licor 35 Creme de Pastel de Nata.

Naast het puur te drinken, raden zij aan om de likeur toe te voegen aan een cocktail of een scheutje in je koffie.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..