Rustig wakker worden bij Copenhagen Coffee Lab & Bakery bij Prada da Flores!

Een Portugees ontbijt bestaat voor een lokal uit een bica (espresso), toast of een bolo (zoetig hapje). Met de vele touristen die de stad komen bezoeken, schieten de (hipster) deli’s als paddenstoelen uit de grond. zo ook de keten Copenhagen Coffee Lab & Bakery.

copenhagen coffee intrieur

Hip Scandinavisch design

Je loopt binnen in een trendy interieur dat je eerder in een Scandinavische hoofdstad zou verwachten dan in de Portugese hoofdstad. Houten meubels, minimalistisch design en kunstzinnige verlichting creëren een hippe sfeer die jonge bezoekers zeker zal aanspreken. Niet helemaal wat zij gewend zijn, geen geluid van kletterende koffieschoteltjes die opgestapeld worden. Maar zachte deuntjes uit de speaker, die een oase van rust creeren.

ELaten we het hebben over de koffie. Als je een koffieliefhebber bent, zul je niet teleurgesteld worden. De brouwsels zijn met zorg bereid en de variëteit is indrukwekkend. Maar verwacht geen kopje Portugese koffie zoals je dat elders in de stad zou vinden. Dit is eerder een eerbetoon aan de internationale koffiecultuur.

copenhaagen coffe eten

Wat betreft eten en drinken, de ontbijtopties zijn zonder twijfel heerlijk. Maar hier komt het kritische punt: deze plek lijkt gericht te zijn op een internationaal publiek en jonge Portugese bezoekers die de nieuwste trends omarmen. Avocado-toast en exotische yoghurtkommen sieren het menu, en terwijl ze heerlijk zijn, voelt het alsof ze iets te ver van de traditionele Portugese keuken afdwalen.

Wat betreft het bakwerk, het is moeilijk om te weerstaan. De croissants zijn boterachtig en zacht, maar hier is hetzelfde dilemma – ze wijken af van de traditionele pasteis de nata en andere lokale lekkernijen waar Portugal om bekend staat.

Wij willen je zeker niet ontmoedigen, Copenhagen Coffee Lab & Bakery is een geweldige plek om te ontbijten of brunchen als je in de buurt bent. De kwaliteit van het eten en de koffie is onmiskenbaar hoog. Maar als je op zoek bent naar een authentieke Portugese ervaring, moet je misschien elders op zoek gaan.Copenhagen Coffee Lab & Bakery is een smakelijke stop voor degenen die houden van een internationale sfeer en moderne brunchgerechten. Voor degenen die op zoek zijn naar een meer traditioneel Portugees culinair avontuur, zijn er tal van andere plaatsen in Lissabon om te verkennen zoals pastelaria São Roque, Pastelaria Orion, Confeitaria Nacional.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..