Confeitaria Nacional – Oudste Pastelaria van Lissabon

Confeitaria Nacional is niet alleen een van de oudste pastelaria’s in Lissabon, het is zelf een van de oudste in Europa! De bakkerij bestaat sinds 1829 en was destijds de officiele bakkerij van de Portugese koning. Je vindt hier, naast de vele toeristen die een kijkje nemen, ook nog altijd veel Lisboëten die hier voor een koffie met iets zoet of een maaltijd komen.

Zalige zoetigheid

Wanneer je van zoet houdt dan is de etalage de eerste aantrekkingskracht om je naar binnen te lokken. De etalages liggen vol met zoetigheid die vers zijn gebakken. De bakkers komen om de 2-3 uur de koekjes verwisselen, vaak omdat de voorraad op is en ze moeten aanvullen.

Confeitaria Nacional voorkant

Eenmaal binnen dan kan je er voor kiezen om beneden te zitten om iets te drinken en één van hun specialiteiten in zoetigheid erbij te nemen. Hun pastéis de nata is zeer romig en erg smaakvol. Wil je lunchen neem dan de houten trap naar boven, daar zijn diverse zalen waar je kan aanschuiven voor de lunch. Het is mooi oud van binnen, de inrichting past bij de uitstraling van een oude bakkerij.

Confeitaria Nacional is de nummer 7 in onze grote pastéis de Nata test.

Heerlijke koekjes

Je kan natuurlijk ook koekjes of gebakjes meenemen. Het zijn geen goedkope koekjes, maar gezien de kwaliteit van de koekjes is het de prijs het meer dan waard. Ik was voor 2 dozen met amandelkoekjes en 1 doos met biscuits à 400 gram (beide dozen) ruim 13 euro kwijt.

Confeitaria NAcional plakkaat

De beste Bolo de Rei

Ben je rond de kerst in Lissabon, vergeet dan zeker niet langs te gaan bij deze bakkerij. Ze maken de beste Bolo de Rei (koningscake). Dit is een traditionele Portugese cake die voornamelijk met kerst wordt gegeten, vanaf 25 december tot 6 januari (driekoningen). Confeitaria Nacional was de eerste bakkerij in Portugal die deze koningscake bakte en verkocht.

De pasteleria ligt op de route als je van Rossio naar Praça de Comércio loopt. En ook als je wacht op de bus die naar Castelo de São Jorge gaat kun je even snel binnenwippen.

Genieten vanaf het water

Confeitaria Nacional vaart met een boot over de Taag, momenteel kan je de boot alleen huren voor feesten en partijen. Het is (helaas) nog niet zo bedoeld als de rondvaartboten die wij kennen in Amsterdam. Dat zou echt fantastisch zijn, met iets lekkers uit de bakkerij en een goede koffie Lissabon vanaf het water bekijken. Voor nu is dat nog even dromen maar wie weet wat de toekomstplannen zijn van Confeitaria Nacional.

Waar vind je Confeitaria Nacional

Adres: Praca da Figueira, 18B, Baixa
Openingstijden: maandag t/m donderdag 08:00 – 20:00 uur | vrijdag t/m zondag 08:00 – 21:00 uur

Als je er in het centrum niet aan toekomt om langs te gaan, dan kun je ook op het vliegveld van Lissabon je kans pakken. Ze hebben daar namelijk een dependance.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..