Chapitô à mesa – circusschool met uitzicht

Chapitô à mesa is de circusschool van Lissabon, wat je misschien niet linkt met een van de mooiste uitzichten over de stad. Tegen de muren van Castelo de São Jorge vind je Chapitô dit grappige restaurant met prachtig uitzicht.

Chapito gevel

Chapitô staat bekend om hun sterke culturele, educatieve en sociale wortels in de gemeenschap van Alfama (en Lissabon). Neem vooral zelf een kijkje om deze sfeer te begrijpen.
Chapito bord op muur

Restaurant, snackbar en terras

Chapitô à mesa bestaat uit drie horecagelegenheden: Bartô (de bar) die ‘s nachts open gaat en waar men vaak alternatieve theater- en live muziekoptredens organiseert, het terras (voor een groot deel overdekt met een circustent) en het restaurant.

Chapito tent op terras

We hebben bij Chapitô à mesa alleen iets gedronken, maar het restaurant schijnt voortreffelijk te zijn. Het eten is geïnspireerd op de traditionele Portugese keuken. Wij komen zeker een keer terug om te eten.

Het uitzicht

Waarom je naar Chapitô à mesa gaat is toch wel het uitzicht over Alfama en de Taag. Maar midden in Alfama zijn er toch veel meer plekken om van zo een soort uitzicht te genieten bij een dakterras, waarom dan naar Chapitô à mesa gaan?
Chapito uitzicht
Naast de multiculturele omgeving van een circus,- en theaterschool met horeca en het overheerlijke eten in het restaurant, is er ook een romantische eethoek met het beste uitzicht van allemaal. Het is een fijne plek om er te zijn, erg laid back.

Wil je romantiek aan je citytrip toevoegen, reserveer hier dan een tafel!

Waar vind je Chapitô à mesa

Adres:Costa do Castelo 7, Alfama
Openingstijden: elke dag van 12:00 – 18:00 | 19:00 – 01:30 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..