Casa Piriquita – bekendste bakkerij van Sintra

Bakkerij Casa Piriquita in Sintra werd in 1862 opgericht en dankt de naam aan Koning Carlos I, die een dagelijkse bezoeker was tijdens zijn verblijf in Sintra in de zomermaanden. De bakkerij behoorde tot Amaro dos Santos en zijn vrouw Constância. Zij was vrij klein van postuur en daarom noemde de koning haar Piriquita.

Bakkerij Casa Piriquita in Sintra

Travesseiros en queijadas

Travesseiros is een van de bekendste lekkernij die ze verkopen. In de jaren 40 is het ontwikkeld door de kleindochter van Constância. Het is gemaakt van bladerdeeg met daarbinnen ei met amandelcrème. Het is lastig te beschrijven hoe dit smaakt –het is heerlijk. Net zoals als elk goed familierecept is ook dit een geheim recept.

Niet alleen de Travesseiros zijn heerlijk, ook queijadas (zoete kaaskoekjes) zijn overheerlijk! De pasteitjes worden ook handgemaakt in de keuken die aan de bakkerij vast zit, zeker de moeite waard. Start jouw wandeling naar de Pena hier, zorg dan dat je Piriquita je lunch koopt om onderweg op te eten.

Queijadas van Pastelaria Piriquita in Sintra
piriquita traversa 2

Dus als je in Sintra bent ga vooral langs deze bakker. Omdat de bakker ze zelf maakt in deze bakkerij zijn de spullen vaak nog warm en erg knapperig om te eten.

Vergeet niet een nummer te trekken als je de bakker inloopt, anders kan je heel erg lang wachten voor je aan de beurt bent. Als je bij binnenkomst naar rechts loopt heb je een zitgedeelte. Net zoals in andere restaurants en cafés in Portugal ben je dan wel duurder uit.

Wil je niet te lang in de rij staan, loop dan door naar hun tweede vestiging iets verderop in de straat. Daar kun je ook op het dakterras zitten.

Hoe kom je bij Casa Piriquita

Adres: Rua das Padarias 1-5, Sintra
Openingstijden: donderdag t/m dinsdag van 09:00 – 21:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..