Café Nicola – Klassiek koffie drinken

Aan Rossio ligt Café Nicola, een van de oudste cafés van de stad. De gevel van Nicola is indrukwekkend en heeft zeker een aantrekkingskracht om hier een kopje koffie te drinken.

Cafe Nicola met ober

Het interieur is Art Deco en aan de wanden hangen werken van de 18de eeuw dichter Manuel Barbosa du Bocage.

Bica, garotto of meia de leite

Wil je samen met de locals koffie drinken bestel dan een bica, dat kan je vergelijken met een ristretto, super sterk maar ontzettend lekker. Wil je melk in je kleine kopje koffie kies dan voor een garotto. Wil je een normaal (voor Nederlanders) formaat kop koffie en melk vraag dan om meia de leite. Dan is er nog een galão groot glas met koffie en melk (meer melk dan koffie). Een carioca is een slappere zwarte koffie. Maar mocht je een ‘café’ bestellen krijg je ook een kop koffie.

Cafe Nicola terras

Bedenk wel hoeveel je voor je koffie wilt betalen, als je lekker op het terras gaat zitten en mensen gaat kijken betaal je de hoofdprijs. Als je binnen zit betaal je minder en kies je ervoor om aan de bar te blijven hangen, dan sta je voor een dubbeltje op de eerste rang.

BaixaCafe Nicola achterkant

Eigen koffie van het huis

Het is ook mogelijk om al je maaltijden te nuttigen bij Café Nicola, zij serveren ontbijt, lunch en diner. Maar ze staan bekend om hun koffie. Het café is vernoemd naar een van de eerste koffieproducenten ‘Nicola’ dat koffiebonen invoerden vanuit Brazilië en het Afrikaanse eiland Sao Tomé en Principe.

Café Nicola is de nummer 9 in onze grote Pastéis de Nata test.

Waar vind je Café Nicola?

Adres: Praça Dom Pedro IV 24-25, Baixa
Openingstijden: dagelijks 08:00 – 00:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..