Café A Brasileira – een bica drinken met Pessoa

Café A Brasileira ligt op de grens van Bairro Alto en Chiado en behoort tot de oudste cafés van Lissabon. Hier kwamen de Portugese schrijvers Fernando Pessoa, Aquilino Ribeiro en Alfredo Pimenta van gedachten wisselen en inspiratie op doen. Fernando Pessoa zit nog altijd buiten, bij het terras, klaar om met jou op de foto te gaan.

A Brasileira pessao buiten

Wil je een budgetkoffie (natuurlijk wel met dezelfde kwaliteit als dat je op het terras een koffie drinkt), blijf dan aan de bar staan. Dat is zeker 50 cent goedkoper dan als je aan een tafeltje binnen gaat zitten en zeker 70 cent met een tafeltje buiten. Deze prijsverschillen voor een bica kom je trouwens bij de meeste cafés in Lissabon tegen.

A Brasileira mozaik

Oorsprong van de Bica

A Brasileira was het eerste café dat een bica (espresso) verkocht. Het interieur van het café is Art Deco style met een groen en gouden gevel. De muren zijn van glas en er hangen kandelaars in het café. De stijlvolle aankleding en de rijke historie zorgen ervoor dat vele toeristen hier, ondanks de onvriendelijke en slechte bediening, altijd erg graag komen.

A Brasleira - binnen
De pastel de nata van A Brasileira is gewoon lekker, maar zeker niet de beste die we in Lissabon geproefd hebben. De smaak is wat vlak, wat door de overmatige zoetigheid een beetje gecamoufleerd wordt. Met veel kaneel zij ze het beste te eten. Nogmaals, niet gek, maar we hebben zeker betere gehad!

Café A Brasileira is de nummer 10 in onze grote Pastéis de Nata test.

Hoe kom je bij A Brasileira

Adres: Rua Garrett 122, Chiado
Openingstijden: elke dag 08:00 – 02:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..