Bettina & Niccolo Corallo – passie voor koffie en chocolade

Bettina & Niccolo Corallo hebben een grote passie voor koffie en chocolade en hebben deze twee heerlijkheden gecombineerd in hun down to earth koffiebar.

Bettina ingang neon

Goede koffie met iets lekkers

Aan de andere kant van de weg bij Jardim do Príncipe Real is de koffiebar van Bettina & Niccolo Corallo.
Bij binnenkomst komt de geur van koffie en chocolade je tegemoet en al snel reken je naast een kopje koffie ook een zakje met chocolade af (het excuus bij ons was dat het voor thuis was, maar voordat wij Príncipe Real uit waren was het zakje al leeg).

Bettina - chocolade toonbank

Eigen plantage

De familie Corallo heeft op het eiland São Tome & Príncipe (een oude kolonie van Portugal) een cacao- en koffieplantage. Hun filosofie is dat producten alleen smaakvol worden als ze in harmonie zijn met de natuur en de mensen die daarin leven.

Bettina & Niccolo Corallo - in de winkel

Heerlijke koffie

Op elke hoek kan je een lekkere bica (espresso) krijgen in Lissabon. Waarom zou je dan naar Bettina & Niccolo Corallo gaan voor de koffie? De reden volgens ons was omdat het echt hele goede koffie is: vol, sterk en heerlijk van smaak. Een fijne bijkomstigheid is dat je een behoorlijk stuk chocolade (naar keuze) bij krijgt.

Bettina & Niccolo Corallo - tafel

Puur, puur & puur

Bij Bettina & Niccolo Corallo wordt alleen pure chocolade van minimaal 75% cacao verkocht. Wel in verschillende soorten smaken zoals met sinaasappel, karamel of zeezout. Hun befaamde sorbet is gemaakt van 100% chocolade, water en suiker. Heerlijk om deze te drinken op een hete dag. Op koudere dagen bestel je hun chocolademelk. Weet dat deze ook puur is – er wordt geen melk aan toegevoegd.

Koffie met chocolade

Wie geïnteresseerd is in chocolade in de koffie bestelt een mochaccino (cappuccino met chocolade) of een affogato (cocoa sorbet met een espresso).

Waar vind je Bettina & Niccolo Corallo

Adres: Rua da Escola Politécnica 4, Príncipe Real
Openingstijden: maandag – zaterdag: 11:00 – 19:00 uur. Zondag gesloten

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..