A Merendeira – de lekkerste Pão com Chouriço

Bakkerij A Merendeira heeft één van de lekkerste pão com chouriço die je kunt vinden. Je kunt hier gewoon losse broodjes kopen, maar je kunt je ook laten verleiden tot een menu.

Bakkerij A Merendeira, Lissabon

Pão com Chouriço

Chouriço bevat veel knoflook en wordt gemaakt met paprika. Er zijn vele soorten chouriço te vinden, van zeer pittig tot prettig mild. In Portugal wordt chouriço ook als snack gegeten. Daarvoor wordt de worst op een rooster gelegd om te grillen. Er is een speciaal rooster van aardewerk waar de worst opgelegd wordt en daar omheen wordt alcohol gegoten om vervolgens in de fik te steken.

Maar terug naar de broodjes.

Voor de lekkere en stevige trek kun je de overheerlijke pão com chouriço eten. Pão com chouriço is een traditioneel broodgerecht. Chouriço is een Portugese worst gemaakt van varkensvlees en lijkt heel veel op de Spaanse chorizo. Je koopt de broodjes warm en je kan ze gelijk eten. Het is een populair gerecht voor zowel overdag als voor in de late uurtjes, en dan zeker als je de hele nacht in Bairro Alto bent uit geweest.

Traditioneel eten

A Merendeira serveert traditioneel eten, want naast de pão com chouriço kan je hier ook caldo verde bestellen. Dit is een soep gemaakt van aardappelen en een groene kool. Voor een compleet menu met caldo verde, pão com chouriço, frisdrank en een toetje naar keuze ben je niet meer dan 6 euro kwijt.

Hoe kom je bij a Merendeira

A Merendeira heeft diverse locaties in Portugal. In het centrum vind je A Merendeira vlak bij station Cais do Sodré.
Adres: Avenida 24 Junho 54, Cais do Sodré
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 11:00 – 07:00 | zaterdag en zondag 11:00 – 08:00 uur

Ga je een dagje naar Costa da Caparica? Daar vind je een vestiging van A Merendeira in het centrum.
Adres: R. dos Pescadores 20, Costa da Caparica
Openingstijden: 10:00 – 01:00 uur

Meer informatie: amerendeira.com

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..