Bairru’s Bodega – rustige wijnbar

De Bairro Alto staat er om bekend: hoe later het wordt hoe meer geluid er uit deze wijk komt. Harde muziek van een bar of mensen die (luid) staan te praten op straat. Wat ik miste was een plek waar goede wijn wordt geschonken en waar je een goed gesprek kan voeren. Die plek hebben wij gevonden in Bairru’s Bodega.

Bairrus bodega bairro alto ingang

Bairru’s Bodega is anders dan de barretjes in de straat – naast dat het een rustig plek is om met vrienden heen te gaan kan je hier ook echt goede wijn vinden, waar de meeste bara in Bairro Alto het vooral van bier en caipirinhas moeten hebben.

Wijn of Sangria

Op de bar staan drie hele grote limonadetaps staan, dit is Sangria. De keuze is om Sangria te nemen met cava, witte wijn of rode wijn. Ik ging voor de cava en het was heerlijk.

Bairru Bodega Bairro Alto bar

Achter de bar staan vele soorten wijnen, je kan de bediening laten kiezen maar heb je een favoriet Portugees wijngebied, laat het de barman/-vrouw weten en zij bieden je een goede wijn aan. Ook al zijn bijna alle wijnen in Portugal lekker, bij het uitgaan worden vaak de minder goede wijnen geschonken. Bij Bairru’s Bodega is dat helemaal niet het geval.

Bairru bodega Bairro Alto mensen zitten binnen

Verbaas je vooral over de prijs: voor een glas wijn betaal je slechts 1,75 euro. De sangria was iets duurder met 2 euro.

Early bird

Bairru’s Bodega opent eerder dan andere barretjes zijn deuren. Er staan een paar stoelen met wijnvaten voor bij het hoekpand. Het is ook mogelijk om een lichte snack zoals kaas of ham bij de borrel te bestellen.

Bairrus Bodega wand

Ben je na een stevig diner nog niet klaar om het uitgaansleven in te gaan, drink dan eerst een glas wijn in deze fijne bodega.

Waar vind je Bairru’s Bodega

Adres: Rua da Barroca 3, Bairro Alto
Openingstijden: vrijdag – zaterdag: 22:00 – 03:00 | dinsdag – donderdag: 22:00 – 02:00 zondag en maandag gesloten.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..