Bairro do Avillez – de wijk van de chef-kok

Bairro do Avillez is een van de nieuwste hotspots gelegen in Chiado en het meest recente restaurant van chef-kok José Avillez in Lissabon. Bairro Avillez heeft verschillende eetgelegenheden, waarvan Taberna onze favoriet is.

Bairro do Avillez - ingang

Bairro do Avillez (wijk Avillez) is vernoemd naar de bekende chef-kok en geïnspireerd op de beste smaken van Portugal. Dit is ook de eigenschap van José Avillez’ kookkunsten die hij met creativiteit mixt in Bairro do Avillez.

Vijf eetgelegenheden onder een dak

Als we in Lissabon zijn ontstaat al een lichte vorm van eetstress – vaak is er te weinig tijd om alles te eten wat we willen. Bairro do Avillez helpt niet mee om van deze eetstress af te komen. Het feit dat er verschillende restaurants onder één dak zijn maakt de keuze niet makkelijker.

Taberna
Taberna is ons favoriete restaurant binnen Bairro do Avillez. Hier kun je Portugese petiscos (tapas) bestellen en met elkaar delen. Vooral het met elkaar delen is een belangrijk aspect, niet per se uit vanuit de filosofie van het restaurant, meer voor jezelf en jouw tafelgenoten. Het eten is hier namelijk heerlijk en als je deelt kan je van alles wat proeven.

Bairro do Avillez - slagerij kopie

Het was dan ook moeilijk kiezen, wij hadden een stevige lunch gehad bij A Merendinha do Arco en wilden maar een paar petiscos bestellen. Maar het was lastig om een keuze te maken van de kaart met alle lekker gerechten. Uiteindelijk kozen we Paio Cachaço Fundão (Portugese ham), Sanduíche de Leitão (sandwich van speenvarken), Bacalhau com Broa (kabeljauw met kikkererwten). We waren voor 4 gerechten, een cocktail, een biertje, een halve liter water en brood nog geen 45 euro kwijt.
Bairro do Avillez - eten
De Taberna deed mij denken alsof we midden in een slagerij aan het dineren waren. De heerlijke hammen aan het plafond, het vlees en verse kaas in de vitrines. Ook al had ik niet veel trek bij binnenkomst, de ambiance zorgde er wel voor dat mijn maag steeds harder ging knorren.

Páteo
Is er geen plek in de Taberna of heb je zin in een goed visgerecht, dan loop je door Taberna naar Páteo.

Het is ruimer opgezet dan Taberna en langs de zijkant vind je de grote keuken waar de lekkerste vis en zeevruchten worden klaargemaakt. Het restaurant heeft ook vleesgerechten op de kaart staan. Van horen zeggen zijn de vleesgerechten niet heel spectaculair. Daarvoor kun je beter bij Taberna gaan.

Cantina Peruana
Cantina Peruana vind je op de 1e etage. Zoals de naam van dit restaurant doet vermoeden worden hier door chef-kok Diego Muñoz gerechten uit de Peruaanse keuken gekookt. Kies je ervoor om bij Cantina Peruana te eten, start je lunch of diner bij de Pisco Bar, een bar met Peruaanse cocktails.

Mercearia
Bij binnenkomst in Bairro do Avillez stuit je gelijk links in de hoek op een kruidenierswinkel, of eigenlijk kruideniershoek: Mercearia. Je vindt hier de beste kazen, worsten, keukengerei en kookboeken.

Je vindt hier de beste producten die in samenwerking zijn uitgezocht door Lissabons oudste kruidenierswinkel Manteigaria Silva. Het leuke is dat als je wat koopt in de kruideniershoek, je dit ook gelijk aan een van de tafels (als er plek is) kunt opeten. Meenemen is natuurlijk ook een mogelijkheid.

Beco
Beco is de meest kosmopolitische hoek van Bairro do Avillez, een zeer exclusieve plek waar eten en entertainment elkaar ontmoeten. Je kan hier genieten van een cabaretvoorstelling, vergezeld door lekker eten. De ingang ligt een beetje verstopt, wat niet erg is voor de gemiddelde toerist omdat de dinnershow in het Portugees is.

José Avillez

José Avillez is een van de bekendste chef-koks in Portugal. In 2012 ontving hij zijn eerste Michelinster voor zijn restaurant Belcanto in Lissabon. In 2014 volgde een tweede ster – dit was het eerste restaurant in Lissabon met twee Michelinsterren.

Zijn kookkunsten zijn geïnspireerd op de traditionele Portugese keuken. Momenteel heeft hij vijf restaurants in Lissabon en één in Porto.

Wil je bij een van bovenstaande restaurants eten, dan is reserveren een aanrader. Je vindt hier veel locals. Bairro do Avillez wordt ook ontdekt door toeristen en maakt het een van de drukste eetgelegenheden van de stad. Wil je zeker zijn van een plek, reserveer!

Waar vind je Bairro do Avillez

Adres: Rua Nova da Trindade 18, Chiado
Openingstijden:Elke dag 12:00 – 00:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..