Arcadia Casa do Chocolate – beste chocoladewinkel van Lissabon

Lisboetas hebben een gekscherend grapje over de stad Porto: ‘Het enige goede aan Porto is de weg naar Lissabon. Maar wij zijn dol op de chocolaatjes van Arcadia Casa do Chocolate en zijn blij dat deze keten de weg naar Lissabon heeft gevonden!
Arcadia Casa do Chocolate - winkel
Sinds 1933 wordt de handgemaakte chocolade in de stad Porto gemaakt. In 2010 werd de eerste winkel in Lissabon geopend en Arcadia heeft momenteel meerdere vestigingen in de stad, waaronder in de Time-Out Mercado da Ribeira.

Zoete verleiding

Wij bezochten de winkel in de wijk Belém aan de Rua de Belém. De inrichting is net zoals de andere vestigingen vergelijkbaar met die van de oorspronkelijke winkel in Porto. Het kan oubollig overkomen, maar ik vond het wel een bijzondere sfeer waar je in binnen stapt. Een goed georganiseerde winkel met de geur van cacao, een houten interieur en waar je ook kijkt zie je genoeg chocolade, alhoewel volgens mij kun je nooit genoeg chocolade om je heen hebben.
Arcadia Casa do Chocolate - ingang
De chocolaatjes zijn mooi gepresenteerd, pure, witte of melkchocolade in verschillende vormen met verschillende smaken (fruit, caramel, noga, koffie), met verschillende percentages van cacao. Er is zelfs suikervrije chocolade.

Mijn oog viel op met portwijn gevulde bonbons. Eigenlijk hou ik helemaal niet van alcohol in mijn chocolade, maar bij het proeven van een klein stukje was ik om en wist ik dat ik dit mee naar huis moest nemen.
Arcadia Casa do Chocolate - port bonbon
De laffe smaak die ik vind dat bonbons krijgen van alcohol was hier niet, eigenlijk helemaal niet. Ik baalde achteraf dat ik niet meer had meegenomen, omdat ik te veel mensen heb laten proeven van de bonbons.

Mee in de koffer?!

Het winkelpersoneel is zeer vriendelijk en meedenkend. Ik haalde de bonbons de dag voordat we terug naar Amsterdam zouden gaan – waardoor ik de chocolaatjes liet inpakken om mee te nemen in mijn handbagage. De chocolaatjes werden goed ingepakt, niet alleen tegen de druk van andere spullen in je koffer, maar ook in een zak die geen luchtjes binnenlaat. Het zou zonde zijn als je chocolaatjes naar de vieze was in je koffer gaan ruiken.
Arcadia Casa do Chocolate - hartjes bonbon
Naast de bonbons met chocolade kocht ik ook nog de chocolaatjes uit de hartjes collectie. De bonbons zijn niet goedkoop, maar wel heerlijk.

Waar vind je Arcadia Casa do Chocolate

Adres: Avenida de Roma, 14 D, Areeio
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 10:00 – 20:00 uur

Adres: Rua de Belém, 53/ 55, Belém
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 10:00 – 20:00 uur

Adres: Mercado Da Ribeira, Cais do Sodré
Openingstijden: maandag t/m woensdag en zondag 10:00 – 00:00 uur | donderdag t/m zaterdag 10:00 – 01:00 uur

Adres: Rua Almeida e Sousa, 29 A, Campo do Ourique
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 10:00 – 20:00 uur | zondag en feestdagen 10:00 – 18:00 uur

Adres: Av. João Crisóstomo, 48, Saldanha
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 10:00 – 20:00 uur

Adres: Alameda dos Oceanos, 41 X, Parque das Nações
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 09:00 – 19:00 uur | zondag 10:00 – 18:30 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..