Fado-bar A Tasca do Chico – nieuw talent ontdekken

A Tasca do Chico is een fado-café in Bairro Alto. Dit restaurant, dat eigenlijk meer een bar is, is heel erg klein en het is er altijd vol, zeker als er fado is!

A Tasco do Chico inrichting
Verwacht niet teveel van het personeel, ze zijn namelijk niet erg vriendelijk en meestal supertraag. Maar de caipirinha is hier voortreffelijk en de fado ook. Het is een populair tentje en daarom ook vaak bomvol.

Caipirinha of Caipirão

Heb je genoeg van de caipirinhas (wat we ons niet voor kunnen stellen), probeer dan eens een Caipirão; in plaats van cachaça wordt Licor Beirão toegevoegd, de Portugese nationale likeur. Wil je hier wat eten, verwacht dan niet veel van de kaart. Ze hebben Petiscos (Portugese tapas), maar zeer beperkt.

A tasco do chico bar

Denk aan een stuk brood, kaas en wat vleeswaren. Het is erg eenvoudig maar de atmosfeer is geweldig en het is goed betaalbaar.

Ontdek nieuw talent

A Tasca do Chico biedt vooral een podium voor de beginnende fado-artiesten, verwacht niet dat je alleen maar jonge artiesten. Het kan zo maar zijn dat een oma uitziende dame het podium pakt en het hele café laat wegdromen om de fado klanken van de gitaar en haar gezang.
A Tasca do Chico fado aan het zingen
Fado wordt hier alleen op maandag en woensdag gezongen vanaf 21:00 uur. Wees er vroeg bij als je nog binnen wilt komen!

Hoe kom je bij A Tasca do Chico

Adres: Rua do Diário de Notícias 39, Bairro Alto
Openingtijden: elke dag van 19:00 – 01:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..