A Padaria Portuguesa – de buurtbakker

In bijna elke wijk van Lissabon vind je minstens één vestiging van A Padaria Portuguesa. De eerste vestiging werd in 2010 geopend met het doel om de traditie van de buurtbakkers met een moderne uitstraling nieuw leven in te blazen.

A padeira alcantara
De laatste jaren is het bedrijf enorm gegroeid, je vindt de bakkerijen niet alleen in de stad. Ook steeds vaker in de buitenwijken en grote steden rondom Lissabon.

Groot smakelijk assortiment

Wij komen graag bij A Padaria Portuguesa, er is zoveel keuze dat ieder van het gezin met een gevulde buik hier weggaat. A Padaria Portuguesa heeft meer dan dertig soorten brood, gebak en (hartige) pasteitjes. Er zijn ook menu’s voor een lichte maaltijd zoals soepen, sandwiches salades.
A padeira brood
We zijn dol op hun hartige pasteitjes zoals croquettes de carne of chamuça. Hun pastéis de nata zijn ook oké, maar de voornaamste reden dat ik hier kom is voor de Pão de Deus (God’s brood). Het is brioche-achtig broodje met kokosnoot, het wonderlijkste is dat ik eigenlijk helemaal niet van kokos houd in mijn eten. Maar van deze broodjes kan ik geen genoeg krijgen.

Ben je een echte zoetekauw dan kun je verleid worden door de toonbank waar de heerlijk uitziende taarten staan. We hebben er al heel wat geproefd, ze zijn allemaal verrukkelijk maar de chocolade karamel heeft wel een lichte voorkeur.

A Padeira Luis

Naast brood, baksels en soep kun je bij A Padaria Portuguesa ook terecht voor een bica (koffie), thee, verse jus d’orange of fris.

Verschillende vestigingen

Bijna alle vestigingen hebben dezelfde inrichting, de winkels zijn op deze manier makkelijk te herkennen. Kom je bij de vestiging in de wijk Príncipe Real dan kun je opmerken dat de inrichting iets anders is. Deze vestiging was de 40ste winkel van A Padaria Portuguesa en heeft een iets meer verfijnde uitstraling. Zo zijn er meer vintage voorwerpen en versieringen op de muren te zien.
A padeira principe real
Niet alle vestigingen hebben een zitruimte, maar de meeste wel. Het personeel is vaak vriendelijk en behulpzaam. En wat heel fijn is voor je vakantie budget: de prijzen zijn redelijk aan de lage kant.

Het maakt niet uit of je hartige of zoete trek hebt, A Padaria Portuguesa heeft voor iedereen wat te bieden.

Waar vind je A Padaria Portuguesa

Openingstijden dagelijks van 07:00 – 20:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..