A Ginjinha – ginja drinken met de locals

Wat jenever is voor de Nederlander is Ginjinha (of Ginja) voor de Lisboeta. Elke Lisboeta kent wel iemand waar dit drankje wordt gestookt. Heb je niet dat geluk, of heb je zin in een Ginjinha maar geen stokerij bij de hand, dan kun je een shot kopen, bijvoorbeeld vlakbij Rossio bij A Ginjinha.

Ginja en aguardente

Ginjinha is een kersenlikeur gemaakt door de ietwat zure ginja-kers – in België bekend als ‘kriek -, te vermengen met aguardente en suiker. Aguardente is een verzamelnaam voor alcohol van meer dan 40% en de letterlijke vertaling is ‘vuurwater’.Uma Ginjinha – por favor!

De winkel is niet groter dan een gat in de muur met een opklapbare bar met daarachter een barman die werkt op minder dan twee vierkante meter. Bestellen doe je binnen en je drinken buiten. Wie denkt dat deze winkel alleen voor de toeristen is, heeft het mis. Veelal staan er Lisboeta hun glas leeg te drinken en is het soms zoeken waar de ingang is.

AGinjinha - binnen

Eenmaal de ingang gevonden kan je kiezen tussen een glaasje Ginjinha met (com) of zonder (sem) pit (ik kies vaak met pit). De laatste keer, februari 2022, dat we onze shot haalden, kostte het € 1,45. Ben je enigszins teleurgesteld over de grootte van het glas waar het in wordt geschonken, wacht dan even totdat de Ginja in je benen zakt. Zeker als je de stad nog verder wilt ontdekken ben je jezelf dankbaar dat je het bij 1 glaasje hebt gelaten.

A Ginjinha - borrel op de voorgrond

Waar vind je A Ginjinha

Adres: Largo de São Domingos 8, Baixa
Openingstijden: Dagelijks van 9:00 – 22:00 uurLeave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..