Wine with a view – wijn pitstop in het toeristische hart van Lissabon

Bij het struinen door Belém ontdekte we naast Torre de Belém een klein rijdend wagentje wat van binnen is ingericht als een heuse wijnbar met een paar stoelen langs de kade van de Taag.

Wat een ideale combinatie, wijn, het mooie uitzicht en ook al is het middenin het toeristische hart van Belém. Bij het drinken van de wijn zorgde juiste de die combinatie van wijn en uitzicht dat we alles even om ons heen vergaten.

Start-up wijnbar

wine with a view overzicht

De eigenaars van het idee achter Wine With a View is zelf een groot liefhebber van (goede) Portugese wijnen. Om die reden vind je de best (betaalbare) wijnen uit heel Portugal in de wijnbar. Met een wijnbar die is te vinden bij de een van grootste toeristische trekpleisters in de stad: Torre de Belém, is het concept duidelijk en simpel: Wine with a view.

Sommeliers op straat

Alle het wijnbarpersoneel zijn geschoold tot sommeliers. Ze kunnen je niet alleen vertellen wat de achtergronden zijn van de wijnen. Wil of kan je zelf geen keuze maken bij de wijnbar, geef dan aan van wat voor soort wijn je houdt en/of waar je op dat moment zin in heb. Er wordt een keuze voor je gemaakt en die was in ons geval helemaal niet slecht.

Sterker nog, als we meer contact geld bij ons hadden, waren er zeker nog een paar wijntjes uitgeschonken. Het is niet mogelijk om te pinnen bij de wijnbar.

Wijn per glas of per fles

Een glas wijn kost tussen de drie en 11 euro, een fles wijn tussen de 15-36 euro. De wijnbar heeft meer dan wijn, zo serveren ze ook: port, ginjinha, madeira, moscatel en Portugese bubbels.
Ik koos voor een glas Quinta da Garrida, een knisperende witte wijn uit de Dão. Waarom? Omdat dit de favoriet is van onze barman.

De wijn wordt in een wijnglas van hard plastic uitgeschonken, het glas mag je houden. Ga je voor nog een rondje? Dan kun je 1 euro van de prijs afhalen als je hetzelfde glas gebruikt.

wine with a view bar met toren


Is het goedkoop? Nee eigenlijk niet, een glas wijn kost ongeveer wat een glas wijn in een kroeg kost in Nederland. Is het de moeite waard? Ja zeker, de wijn is heerlijk, het uitzicht is prachtig en de ervaring is uniek. Je koopt niet alleen een wijn, maar het moment dat je je meldt bij de barman of barvrouw begint een ware beleving door wijnland Portugal.

Waar vind je Wine with a view

Adres:
Torre de Belém, Avenida Brasília Belém

Openingstijden: elke dag van 11:00 – 18:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..