Village Underground Lisboa – een dorp van zeecontainers

Wanneer we vanuit de binnenstad terugrijden naar ons huis in Colares, rijdend op Avenida da Índia, zie ik vaak net voordat we de Ponte 25 de Abril onderdoor rijden een aantal zeecontainers met graffiti staan. Nieuwsgierig naar wat het was gingen we op onderzoek uit. Zo ontdekten we Village Underground Lisboa.

Village Underground Lisboa - bus
Bestaande uit veertien zeecontainers en twee bussen is Village Underground de nieuwste creatieve werkplek van de stad, direct onder Ponte 25 de Abril. Het is een werkruimte voor creatieve activiteiten en culturele evenementen.

Oorsprong vanuit Londen

Village Underground bestaat sinds 2014 en staat op het terrein van museu de Carris, het openbaar vervoerbedrijf van Lissabon.

Village Underground Lisboa - zeecontainer en bus

Het initiatief voor dit creatieve concept kwam tot stand nadat Mariana Duarte Silva na een paar maanden in Londen werd geïnspireerd door een soortgelijk project. Met de steun van het openbaarvervoers bedrijf Carris en de gemeente werd Village Underground in Lissabon een feit.

Toegang via Carris museum

Village Underground ligt naast LX-Factory, maar het is makkelijk te missen. Om er te komen dien je langs de slagbomen van het Carris museum te lopen. Vergeet je niet te melden bij de portier.

Village Underground Lisboa - museum de Carris LX

Wij liepen onder de slagbomen door, maar wij werden al snel tegengehouden. Het is geen probleem om Village Underground te bezoeken, maar de portier wil het weten weten, hij wijst je dan ook de weg.

Zeecontainers en bussen als ruimtes

Village Underground heeft twee verschillende ruimtes: een werkruimte voor de creatieve gemeenschap en een multiculturele ruimte met een koffietent waar je een koffie, een drankje en een snack kunt bestellen.

Village Underground Lisboa - terras
Je kunt er ook buiten zitten en er is zelfs een schommel voor de kinderen. Als de schommel bezet is, dan is er voldoende te ontdekken voor kleintjes. Denk alleen al aan het klimwerk om naar de bussen te komen.

Village Underground Lisboa - kinderschommel

Workation in een zeecontainer

Heb je plannen om een tijdje in Lissabon te gaan werken, dan is het misschien wel een overweging waard om Village Underground als kantoor te hebben.

Village Underground Lisboa - overzicht
In één zeecontainer is plek voor vijf personen om te werken, de prijzen variëren tussen 150 en 200 euro per persoon per maand en zijn inclusief internet, elektriciteit en airconditioning. Het is wel de bedoeling dat je je eigen tafel en stoel meeneemt. Kom je tijdelijk werken, dat kun je een plek huren (met tafel en stoel) vanaf €15 per dag.

Wij vonden dit een te gekke plek, zo onverwacht met een relaxte sfeer. Neem een kop koffie bij de koffiebar, geniet van het uitzicht en de sfeer. Voel je geïnspireerd en begin met schrijven, net zoals wij deden.

Waar vind je Village Underground Lisboa

Adres: Rua 1º de Maio 103, Alcântara
openingstijden elke dag van 11:00 – 19:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..