Tram 28 – Lissabon zien vanuit de Elétrico

Lissabon zien door de ogen van de inwoners? Dat kan! Neem tram 28 (officiële naam: Elétrico 28E). Het is een hele beleving om met de tram voor de smalle straatjes te rijden. Deze lijn doet alle historische buurten van de stad aan. Hou je wel goed vast, want ook al zijn de straten smal en de hellingen stijl (14%), de chauffeur houdt er een goed tempo in!

Langs welke bezienswaardigheden kom je tijdens een rit met Tram 28?

Deze tramrit is met ruim 50 minuten één van de langste ritten, waarschijnlijk daarom ook zo populair bij toeristen, en komt langs alle bekende bezienswaardigheden in Lissabon.

Tram 28 Martin Monez

De tram vertrekt vanaf Martim Moniz in de Baixa, vanaf hier gaat het richting Alfama. Gedurende de rit door Alfama rijdt de tram door enkele van de meest pittoreske straatjes en pleinen van de stad. Met name de straat Rua das Escolas Gerais en het plein Largo das Portas do Sol met daar de miradouro zijn bijzonder mooi. Het plein geeft je een prachtig uitzicht over de rivier, de heuvel en het kasteel Castelo de São Jorge.

Vervolgens rijdt de tram verder langs de Kathedraal Sé de Lisboa en de Igreja de Santo António en brengt je naar de wijk Baixa, het hart van Lissabon.

Tip: Wil je nóg meer van Lissabon zien? Kies dan voor de Hop-on Hop-off. Kaaren zijn verkrijgbaar per 24 uur of per 48 uur. Bestel ze hier.

Tram 28 - Chiado

Van de Baixa begint de tram weer aan een stijging op weg naar de Chiado en langs Praça Luís de Camões. Het gebied rond dit oude plein staat tegenwoordig bekend als een elegante wijk die door zowel toeristen als de plaatselijke bevolking wordt bezocht om te shoppen. Van de Chiado rijdt de tram naar de wijk Estrela naar de top bij Campo de Ourique (Prazeres) om vervolgens zijn route weer terug te gaan naar Martim Moniz.

Tram 28 als Hop-on, hop-off

Je kunt de tram gebruiken als hop-on hop-off, de stad goed ontdekken doe je door bij één van de meer dan 30 haltes uit te stappen. Eléctrico 28 is een goedkope optie om de stad te ontdekken, je hebt hiervoor een Viva Viagem-kaart, een Lisboa Card of een hop-on hop-off ticket nodig om in te checken in de tram.

Tram 28 - vollebak

Ook buiten het hoogseizoen kunnen er lange rijen staan om op de tram te komen. Niet alleen toeristen nemen deze tram, ook de locals. Pas goed op als je de tram neemt, er zijn zakkenrollers actief op de lijn en ze zijn heel erg goed in hun kunde.

Meer informatie over de dienstregeling van tram 28 vind je hier.Wat zijn de kosten van een tramritje?

Een ritje met tram 28 kost je €3*. Dit is de standaard ritprijs voor elke tram in Lissabon. Je kunt een kaartje kopen bij de trambestuurder of via de machine aan boord. Een makkelijker manier is om te betalen met een Viva Viagem kaart, zeg maar een Portugese OV Chipkaart die je van tevoren kunt kopen én opladen.

* Laatst gecheckt op 16 juli 2022.

Nog handiger is het om een Lisboa Card aan te schaffen. Deze officiele stadskaart van Lissabon kun je kopen voor 1, 2 of 3 dagen en is geldig in alle trams, bussen en treinen in Lissabon. Daarnaast kun je er vele musea gratis mee naar binnen en krijg je fikse kortingen bij allerlei bezienswaardigheden die je passeert in je ritje in Tram 28.

De Lisboa Card kun je van tevoren online bestellen via GetYourGuide.nl .

Beginhalte van Tram 28

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..