Top 5 leukste kindermusea in Lissabon volgens We Heart Lisbon

Wij vinden het leuk om met onze kinderen musea in Lissabon te bezoeken. We zoeken naar musea die een mix van educatie en vermaak bieden, waardoor ze perfect zijn voor een gezinsuitje. Hoewel MAAT misschien niet meteen in het oog springt als een kindvriendelijk museum, wordt een bezoek aan de oude elektriciteitscentrale ein combinatie met de helaas reeds verlopen tentoonstellingen van kunstenaar Joana Vasconcelos, een groot succes voor onze kinderen van 6 en 9 jaar.

Onze favoriete musea in Lissabon om met kinderen te bezoeken, vind je hieronder.

1. Museum Quake: Beleef een interactief avontuur in Museum Quake, waar jonge en oude kunnen genieten van educatieve tentoonstellingen en simulaties die de kracht van aardbevingen en natuurrampen tot leven brengen, perfect voor een boeiende en leerzame ervaring tijdens regenachtige dagen.
Reserveer jouw plek nu!

pavilhão do conhecimento 002

2. Pavilhão do Conhecimento: Dit interactieve wetenschapsmuseum is perfect voor kinderen van alle leeftijden. Met hands-on tentoonstellingen over wetenschap en technologie, kunnen kinderen experimenteren, ontdekken en leren terwijl ze plezier hebben.

3. Museu Nacional do Azulejo: Verdiep je in de kleurrijke geschiedenis van Portugese tegels in het Museu Nacional do Azulejo, waar jong en oud kunnen genieten van prachtige tegelkunst en artefacten die de rijke traditie van dit ambacht laten zien.
Reserveer jouw plek nu!

Museu Nacional dos Coches koets koningin

4. Museu Nacional dos Coches: Dit museum herbergt een prachtige collectie historische koetsen die zeker de verbeelding van kinderen zal prikkelen. De gedetailleerde en sierlijke koetsen geven een kijkje in de pracht en praal van het verleden.
Reserveer jouw plek nu!

5. Museu do Dinheiro: Dit museum, gelegen in een prachtig gerestaureerd gebouw, biedt interactieve tentoonstellingen over de geschiedenis van geld. Kinderen kunnen leren over oude munten, bankbiljetten en de economie door middel van leuke en boeiende activiteiten.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..