Pilar 7 Bridge Experience – hart van Ponte 25 de Abril

Mooi ding he, Ponte 25 de Abril. Maar wist je dat je bij één van de pilaren van dit bouwwerk met een lift tot aan het weg niveau van de brug kunt komen? Op een platform met een stuk glazen vloer erin? Dit is hét moment om je angst voor hoogtes onder ogen te komen.
Pilar 7 - ingang
De lift naar boven is onderdeel van de Pilar 7 Bridge Experience, een interactief museum waarin je alles leert over hoe deze constructie tot stand is gekomen.

Onze tip: Koop hier alvast je ticket om de rij te vermijden. Je hebt direct toegang tot Pilar 7 Bridge Experience.

Geschiedenis van de bouw van de brug

Ponte 25 de Abril, de Golden Gate brug van Lissabon, werd gebouwd in 1966. Dat de constructie een flinke onderneming was zal niet verbazen. Sinds 2018 kun je je echter verder verdiepen in de geschiedenis van de bouw, wat er eigenlijk allemaal nodig was en is om een dergelijk monumentaal bouwwerk tot stand te brengen.
Pilar 7 - miniatuur
In het museum wordt uitgebreid aandacht voor de immense structuur en constructie van de pilaren, en zie je onder andere hoeveel kabels en ander materiaal er wel niet gebruikt is om Ponte 25 de Abril op z’n plek te houden.
Pilar 7 - glazenplaat

Spiegelende vloeren

Indrukwekkend zijn de vloeren die volledig spiegelend zijn, waardoor je als je naar je voeten kijkt het gevoel hebt dat je in een onmetelijke diepte staart. Dit is de eerste onwennige gewaarwording. Geloof me, het wordt nog onwenniger als je eenmaal in de lift stapt…

Lift met glazen vloer

Hoogtepunt van het bezoek aan Pilar 7 is ongetwijfeld het ritje met de lift, van beneden helemaal tot aan het niveau van het wegdek van de brug op zo’n 70 meter hoogte.

Pilar 7 - glazenplaat
Naast dat het altijd spannend is om op dergelijke hoogtes te komen heeft een deel van het platform boven een vloer van glas. Jawel, je kijkt dus gewoon tientallen meters naar beneden. Dat blijft een raar gevoel, maar is wel heel gaaf!
Pilar 7 - brug en zijkant

Hoe kom je bij Pilar 7 Bridge Experience

Adres: N6 34, Alcântara
Openingstijden: Dagelijks van 10:00 tot 18:00
Auto: rijd de N6 af vanaf Cais do Sodré richting het westen, als je net voorbij Village Underground bent en bijna onder de brug doorrijdt dan is de parkeerplaats aan je rechterkant.
Trein: neem de trein richting Cascais (Linha de Cascais) en stap uit bij station Alcântara-Mar. Vanaf daar is het nog een kleine 10 minuten lopen.
Elektrische step: Vanaf Cais Do Sodré brengt een Lime of een ander merk elektrische step je binnen 10 minuten bij de voet van Pilar 7.
Tickets: Tickets kosten €6 per persoonm je kunt ze hier alvast online kopen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..