Oceanário de Lisboa – Portugal’s grootste aquarium (2023)

Ik weet nog goed dat we voor de eerste keer naar het Oceanário de Lisboa gingen. We zaten in de auto, die helemaal rook naar de kip die we bij Jardim dos Frangos in Cascais hadden gehaald. Ik was echt een beetje gespannen: het Oceanário in Lissabon wordt door Tripadvisor genoemd als het beste aquarium ter wereld! Het is in ieder geval het grootste indoor oceanarium in Europa!

Oceanário en de Expo ’98

Het Oceanário de Lisboa werd gebouwd voor de Expo ’98 die in de opgekalefaterde wijk Parque Das Nações in Lissabon plaatsvond. Eén van de thema’s is het beschermen van de oceanen. Dat merk je als je door het Oceanário loopt: op veel plekken word je subtiel herinnerd aan het feit dat oceanen niet vanzelfsprekend gezond zijn en blijven.

Tip: regel je tickets voor het Oceanário de Lisboa nu alvast en vermijd de rijen voor de kassa. Bestellen kan bijvoorbeeld bij GetYourGuide.nl.

De vaste wandelroute in het aquarium brengt je geleidelijk dichter bij de ‘main attraction’: een watertank van 7 meter hoog en een inhoud van meer dan 5 miljoen liter! Je kunt op meerdere niveaus om de tank heenlopen, er is altijd wel een raam in de buurt waar je doorheen kunt kijken.

De bewoners van het aquarium

Vissen in het Oceanário de Lisboa, Lissabon
Je kunt tot wel 100 verschillende soorten ontdekken in dit aquarium: van haaien tot roggen tot een enorme maanvis. En het leuke is dat je ze vanuit allerlei verschillende hoeken kunt bekijken, zonder dat je het idee hebt dat je naar een tank met water zit te kijken. De doorsnede van het grootste aquarium in het Oceanário de Lisboa is dusdanig groot dat je de andere kant niet kunt zien. Indrukwekkend!

In totaal vind je in het Oceanário de Lisboa meer dan 450 diersoorten, verspreid over de in totaal vijf watertanks.

Ideaal met kinderen

Oceanário de Lisboa, ideaal uitje met kinderen

Zoals je kunt lezen ben ik een groot fan van aquariums. Maar ook mijn dochter van twee jaar vind het Oceanário helemaal het einde! Bij elk venster wilde ze zo dicht mogelijk tegen het glas aan staan om de vissen die ze daarachter zag maar van zo dichtbij mogelijk te kunnen zien. Ze wees me alles aan wat ze zag en was duidelijk erg onder de indruk. Een dagje Oceanário is een uitje voor het hele gezin.

Gevoel van ruimte

Wat mij betreft is het gevoel van onmetelijkheid van de oceanen nergens zo goed weergegeven als in het Oceanário de Lisboa. Telkens als we er naartoe gaan ben ik weer overdonderd door hoe groots en indrukwekkend het allemaal aanvoelt.

Dit aquarium is met recht het beste en mooiste aquarium in Europa!

Hoe kom je bij Oceanário de Lisboa

Adres: Esplanada Dom Carlos I, Parque Das Nações
Openingstijden: elke dag van 10:00 tot 19:00 uur (laatste tickets om 18:00) in de winter en tot 20:00 in de zomer (start per 26 maart)
Tickets: Tickets voor volwassenen zijn €19, kinderen 4-12 €13 (2019 prijzen). Bestel online bij GetYourGuide.nl.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..