Museu do Fado – de geschiedenis achter het levenslied

In Alfama vind je Museu do Fado, een klein museum dat een eerbetoon is aan het levenslied dat in de volkswijken Alfama en Mouraria is ontstaan. Ben je niet bekend met Fado, vergelijk het dan met het Nederlandse levenslied. De boodschap is hetzelfde de muziek is anders. Museu Fado voorkant

Audiotour in het museum

Het museum is klein en leuk om te bezoeken om de historie van fado te leren begrijpen. Zoals het vaak met muziek is, is dit een museum om fado te luisteren en niet echt om te kijken. Met de audiotour kun je verhalen horen en de fadistas horen zingen. De audiotour werkt niet altijd even goed, de nummers werken niet zoals je zou willen. Bij sommige foto’s staan er getallen onder die je kan intoetsen, bij andere voorwerpen stond helemaal geen nummer of informatie. De informatie die je krijgt via de audiotour kan soms wel als langdradig worden ervaren. Stoor je je hier heel erg aan, maak dan geen gebruik van de audiotour want het museum is meer dan dat.

Krijg je geen genoeg van Fado – boek dan hier een live show vol met Fado in het hart van Lissabon.

Het verhaal achter Fado

Museu do Fado legt de evolutie en de passie achter het Portugees levenslied uit. Niet alleen zijn de liedjes te horen, het museum neemt je ook mee in de culturele en sociale invloed van de fado van het gebruik ervan in films tot de impact van de censuur onder het bewind van Salazar in de 20e eeuw. Fado neemt een bijzondere plek in in het leven van vele Portugezen. Het levenslied geeft stem aan de gemoederen van het leven, verdriet, melancholie, blijheid, weemoed, saudade en de feeststemming. Museu do fado overzicht Wij hebben geboeid gekeken naar de documentaire waar bekende fadistas hun visie geven op fado en wat het voor hen betekent. In het museum is er een lijst met de beste fado restaurants in Lissabon, zeker de moeite waard om hiervan enkele te bezoeken. Met de Lisboa Card krijgt u korting op de toegang tot het museum en kunt u gratis met de metro, bussen en trams van Lissabon reizen.

Waar vind je Museu do Fado

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..