Monumento Cristo Rei – Rio aan de Taag

Vele miradouros kijken over de Taag uit. Naast de opvallende Ponte 25 de Abril is er nog een eye catcher van formaat, maar dan aan de andere kant van de Taag; het Christusbeeld: Monumento Cristo Rei.

Het standbeeld stamt nog uit de tijd dat Portugal onder een dictatuur leefde.

Onze tip: Maak een bustour over de Ponte 25 de Abril, inclusief toegang tot het Monumento Cristo Rei. Twee vliegen in één klap!

Gebouwd in opdracht van Salazar

De dictator Salazar gaf opdracht in 1950 om het hoge standbeeld van 110 meter hoog te bouwen. De voltooiing van het standbeeld was in 1959. Het is gebaseerd op het beroemde standbeeld Cristo Redentor in het Braziliaanse Rio De Janeiro. De Portugese versie is iets kleiner.

Cristo Rei helemaal

Al in 1940 was besloten om dit standbeeld te bouwen, omdat het bedoeld was als smeekgebed naar God om Portugal niet te betrekken bij de Tweede Wereldoorlog.
Cristo Rei in de wolken

Het monument beklimmen

Het is mogelijk om het standbeeld te beklimmen, vanaf het terras heb je er een mooi uitzicht over Lissabon. Maar je kan ook het beeld van binnen zien. Er is een kapel waar je kan bidden en door het hoofdgebouw vind je schilderijen en andere objecten.
Cristo rei - kapel
Ben je van plan om het beeld te beklimmen, zorg dat je muntgeld mee hebt. De balie waar je een kaartje kunt kopen is niet altijd openen. De paus lacht je vriendelijk toe, maar dat helpt je niet om de lift in te stappen die je in 2 minuten naar het observatiedek brengt.

Cristo Rei - paus

Het muntgeld kun je gebruiken om bij de ticketmachines een kaartje te kopen.
Cristo Rei caixa

Een kaartje kost 6 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen t/m 5 jaar kunnen gratis mee. Wat het een ideale uitje maakt om met kinderen te doen.
Cristo Rei - paus

Faciliteiten bij Cristo Rei

Naast het monument vind je toiletten (deze zijn redelijk schoon en met een kindertoilet) en diverse eetcafes.
Het is groots opgezet, rij of loop je het terrein op en je ziet verschillende bussen staan vol met (ook) toeristen. Wees niet bang dat je uren moet wachten, het kaartje kopen en met de lift naar boven (en beneden) gaat redelijk snel, binnen 5 minuten waren we boven.

Religieuze muziek en gezoom

Er is een relaxe sfeer op en rond Cristo Rei. In het monument hoor je religeuze muziek vooral in de kapel is dit goed te horen. Het brengt een rust met zich mee. Zodra je buitenloopt word je zen van het gezoom van de auto’s die Ponte 25 de Abril overrijden.
Cristo Rei - uitzicht ponte
Prima achtergrondgeluid om te genieten van de mooie kunstwerken en het prachtige uitzicht over Lissabon.

Eten in de buurt

Als je in Almada bent en je wilt wat gaan lunchen, sla dan zeker Restaurante Ponto Final niet over!
Cristo Rei vanaf docas
Dit restaurant zit aan de oever van de Taag, met het terras op de kade, meteen aan het water. Toplocatie en heerlijk eten! Een klein half uurtje lopen vanaf Cristo Rei.

Waar vind je Monumento Cristo Rei

Adres: Santuário de Cristo Rei, Almada
Openingstijden: dagelijks 9:00 – 18:30 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..