Monumento Cristo Rei – Rio aan de Taag

Vele miradouros kijken over de Taag uit. Naast de opvallende Ponte de 25 Abril is er nog een eye catcher van formaat, maar dan aan de andere kant van de Taag; het Christusbeeld: Monumento Cristo Rei.

Monumento Cristo Rei, Lissabon

Het standbeeld stamt nog uit de tijd dat Portugal onder een dictatuur leefde. De dictator Salazar gaf opdracht in 1950 om het hoge standbeeld van 110 meter hoog te bouwen. De voltooiing van het standbeeld was in 1959. Het is gebaseerd op het beroemde standbeeld Cristo Redentor in het Braziliaanse Rio De Janeiro. De Portugese versie is iets kleiner.

Al in 1940 was besloten om dit standbeeld te bouwen, omdat het bedoeld was als smeekgebed naar God om Portugal niet te betrekken bij de Tweede Wereldoorlog.
Cristo Rei in de wolken

Het monument beklimmen

Het is mogelijk om het standbeeld te beklimmen, vanaf het terras heb je er een mooi uitzicht over Lissabon. Maar je kan ook het beeld van binnen zien. Er is een kapel waar je kan bidden en door het hoofdgebouw vind je schilderijen en andere objecten.

Eten in de buurt

Als je in Almada bent en je wilt wat gaan lunchen, sla dan zeker Restaurante Ponto Final niet over!
Cristo Rei vanaf docas
Dit restaurant zit aan de oever van de Taag, met het terras op de kade, meteen aan het water. Toplocatie en heerlijk eten! Een klein half uurtje lopen vanaf Cristo Rei.

Waar vind je Monumento Cristo Rei

Adres: Santuário de Cristo Rei, Almada
Openingstijden: dagelijks 9:00 – 18:30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..