Miradouros: Lissabon’s mooiste uitkijkpunten

Lissabon is gebouwd op zeven heuvels waardoor er altijd wel ergens een plek te vinden is met uitzicht over de stad.

De Miradouros (uitkijkpunten) zijn vaak betegeld met azulejos (Portugese tegels). Er zijn hier niet alleen toeristen te vinden, ook de locals komen graag van het uitzicht genieten.

Vooral de verliefde stelletjes maken gebruik van deze romantische plekken. Zowel overdag maar ook ’s avonds is het de moeite waard om een van deze miradouros te bezoeken.

Overzicht miradouros Lissabon

De miradouros zijn gratis toegankelijk, vaak is er een café of barretje aanwezig maar je bent niet verplicht om hier een drankje te nuttigen. Lissabon wordt vaak de witte stad genoemd, maar vanaf de miradouros kijk je uit over de daken van Lissabon die bijna allemaal met rode bakstenen.

Hieronder vind je, volgens ons, de mooiste miradouros die bijna allemaal bereikbaar zijn met eletrico 28.

Miradouro de Graça

In het gelijknamige wijk ligt miradouro de Graça – ook wel bekend als miradouro Sophia de Mello Breyner Andresen – bevindt zich bij de gelijknamige kerk. Bij deze miradouro is een openlucht café met een panoramisch uitzicht met uitzicht op Castelo São Jorge. Wil je samen met de locals genieten van het uitzicht, ga dan naar dit uitzichtpunt.

Miradouro da Nossa Senhora do Monte

Miradouro da Nossa Senhora do Monte is vrij vertaald ‘onze dame op de berg’. Het is het hoogste punt van de stad vind je in Graça. Deze miradouro is populair bij jonge verliefde stelletjes, wat je kan merken aan de vele slotjes aan de hekken en natuurlijk de verliefde stelletjes die je hier tegen kan komen. maar er is meer te zien bij deze miradouro.

Miradouro nossa slotjes

Miradouro de S. Pedro de Alcantâra

Naast de halte van Ascendor da Gloria in Bairro Alto is het uitkijkpunt Miradouro de S. Pedro de Alcantara, hier heb je een panoramisch uitzicht over de Baixa – het historisch centrum van Lissabon – met Castelo de São Jorge op de achtergrond. Maar het biedt ook een goed uitzicht op de noordkant van de stad – richting Marques de Pombal. Lees hier meer over deze miradouro.

Miradouro de Santa Luzia

Vanaf deze miradouro heb je het mooiste uitzicht op de oude wijk Alfama. Het uitzicht op de oude huizen met rode dakpannen aan de Taag en de overzijde van de rivier is adembenemend. Het uitkijkpunt zelf is prachtig betegeld met mooie azulejos (Portugese tegels), op de stenen tableaus aan de rand is het oude Lissabon afgebeeld.

Miradouro Santa Luzia, LIssabon

Miradouro das Portas Do Sol

Vlakbij Miradouro de Santa Luzia in Alfama ligt deze miradouro dat “Poorten van de zon” betekent. Er is een restaurant bij dit uitkijkpunt waar je kan genieten van het mooie uitzicht over de Taag.

Miradouro Sol

Miradouro de Santa Catarina

Vanaf ascendor da Bica is deze miradouro 10 minuten lopen. Het is niet de meest spectaculaire miradouro, het biedt uitzicht op Cais do Sodré en de Taag. Maar er zijn weinig toeristen te vinden. Ook hier is er een kiosk waar je een drankje kan drinken om te genieten van het uitzicht. Ben je van plan om hier heen te gaan, zorg dan dat je rond zonsondergang hier bent. Je ziet de zon verdwijnen achter de huizen en in de Taag, wat prachtig is. Deze miradouro heeft een kleine park erbij waar je een hapje en drankje kan kopen.

Miradouro do Castelo

Castelo Sao Jorge is een echte aanrader om te gaan bezichtigen tijdens jouw reis naar Lissabon, want naast het bezichtigen van het kasteel is het uitzicht hier ook prachtig.
De dikke kasteelmuren kan je op zitten om weg te dromen tijdens het uitzicht op de stad.

Elevador Santa Justa

Ga je met de lift Santa Justa vanaf de Baixa omhoog naar de Bairro Alto, loop dan niet gelijk de brug over richting Convento Carmo. Neem de moeite om de smalle kronkel trap naar boven te nemen en waan je boven de stad uit. Het uitzicht is fantastisch, vergeet je camera niet mee te nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *