Miradouros: Lissabon’s mooiste uitkijkpunten

Lissabon is gebouwd op zeven heuvels waardoor er altijd wel ergens een plek te vinden is met uitzicht over de stad. De Miradouros (uitkijkpunten) zijn vaak betegeld met azulejos (Portugese tegels). Er zijn hier niet alleen toeristen te vinden, ook de locals komen graag van het uitzicht genieten. Vooral de verliefde stelletjes maken gebruik van deze romantische plekken. Zowel overdag maar ook ’s avonds is het de moeite waard om een van deze miradouros te bezoeken.

Overzicht miradouros Lissabon

De miradouros zijn gratis toegankelijk, vaak is er een café of restaurant aanwezig maar je bent niet verplicht om hier een drankje te nuttigen. Lissabon wordt vaak de witte stad genoemd, maar vanaf de uitzichtpunten kijk je uit over de daken van Lissabon die bijna allemaal met rode bakstenen.

Hieronder vind je, volgens ons, de mooiste miradouros die bijna allemaal bereikbaar zijn met electrico 28.

Miradouro de Graça

Miradouro de Graça – ook wel bekend als miradouro Sophia de Mello Breyner Andresen – bevindt zich bij de gelijknamige kerk. Bij deze miradouro is een openlucht café met een panoramisch uitzicht met uitzicht op Castelo São Jorge. Ook staat er een mooi bronzen beeld van de Portugese dichteres Sophia de Mello Breyner Andresen (1919 – 2004).

Miradouro da Nossa Senhora do Monte

De vertaling hiervan is “Onze dame op de berg” en is het hoogte punt van de stad. Deze miradouro is populair bij jonge verliefde stelletjes. Het is een klein stukje lopen vanaf Miradouro de Graça: ga bij Largo da Graça links af naar Rua Damasceno Monteiro en dan rechts naar boven naar de Calçada do Monte.

Miradouro de S. Pedro de Alcantâra

Naast de halte van Ascendor da Gloria is het uitzichtpunt Miradouro de S. Pedro de Alcantara, hier heb je een panoramisch uitzicht over de Baixa – het historisch centrum van Lissabon – met Castelo de São Jorge op de achtergrond. Maar het biedt ook een goed uitzicht op de noordkant van de stad – richting Marques de Pombal. Wil je na rustig na genieten van het mooie uitzicht met een goede port in je hand, steek dan de weg over naar Instituto dos Vinhos do Douro e Porto.

Miradouro de Santa Luzia

Vanaf deze miradouro heb je het mooiste uitzicht op de oude wijk Alfama. Het uitzicht op de oude huizen met rode dakpannen aan de Taag en de overzijde van de rivier is adembenemend. Het uitkijkpunt zelf is prachtig betegeld met mooie azulejos (Portugese tegels), op de stenen tableaus aan de rand is het oude Lissabon afgebeeld.

Miradouro Santa Luzia, LIssabon

Miradouro das Portas Do Sol

Vlakbij Miradouro de Santa Luzia ligt deze miradouro dat “Poorten van de zon” betekent. Er is een restaurant bij dit uitzichtpunt waar je kan genieten van het mooie uitzicht over de Taag.

Miradouro de Santa Catarina

Vanaf ascendor da Bica is deze miradouro 10 minuten lopen. Het is niet de meest spectaculaire miradouro, het biedt uitzicht op Cais do Sodré en de Taag. Maar er zijn weinig toeristen te vinden. Ook hier is er een kiosk waar je een drankje kan drinken om te genieten van het uitzicht. Ben je van plan om hier heen te gaan, zorg dan dat je rond zonsondergang hier bent. Je ziet de zon verdwijnen achter de huizen en in de Taag, wat prachtig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *