Miradouro de Santa Catarina – elke avond live muziek

Miradouro de Santa Catarina is ook wel bekend als Miradouro do Adamastor en leent zich om mooie foto’s te maken van Ponte 25 Abril en Cristo Rei.

Miradouro Santa Catarina panorama

Ik vind het niet het meest spectaculaire uitzicht over de stad, maar er is altijd wel wat te doen bij deze miradouro.

’s Avonds mengen de toeristen en de locals zich om van live muziek te genieten.

Miradouro de Santa Catarina biedt uitzicht op Cais do Sodré en de Taag. Doordat er veel wordt gebouwd in Lissabon is het uitzicht momenteel vooral veel bouwkranen.

Meer dan een miradouro

Het Portugese gezegde ‘Ver navios do alto de Santa Catarina‘ (het zien van schepen vanaf de top van Santa Catarina) is ontstaan door/bij deze miradouro. Tussen de 16e en 18e eeuw kwamen mensen naar Miradouro de Santa Catarina om de schepen te bewonderen die vertrokken voor hun ontdekkingsreizen. Omdat Miradouro de Santa Catarina op één van de zeven heuvels is gebouwd, kon men de schepen van ver zien aankomen.

Miradouro Santa Caterina Adamastor en uitzicht

Relaxte sfeer

Vooral ’s avonds wordt het druk met locals die plaatsnemen op de marmeren bankjes om naar live muziek te luisteren. Om tegelijkertijd te genieten van het uitzicht. Het uitzicht over de stad is niet spectaculair, maar tijdens zonsondergang is dit één van de betere plekken om te zijn in Lissabon. Je ziet de zon verdwijnen achter de huizen en in de Taag, wat prachtig is.

Eten en drinken

Er zijn voldoende eetgelegenheden op en rond Miradouro de Santa Catarina. Bij de miradouro is een quiosque (kiosk) met een terras voor een kop koffie en een snack.

Miradouro Santa Caterina Quiosque met trap

Heb je zin in een goed ontbijt of een stevigere maaltijd, kies dan voor restaurant Noobai. Het restaurant zit aan de miradouro en heeft voldoende zitplaatsen om te genieten van het uitzicht.
Heb je genoten van het uitzicht en heb je zin in Portugese tapas, ga dan naar Pharmacia wat tegenover Miradouro de Santa Catarina ligt.

Adamastor

Niet te missen bij Miradouro de Santa Catarina is het standbeeld van Adamastor – de geest van Kaap de Goede Hoop, een afgrijselijk spook van onaardse bleekheid.
Ook al is Adamastor een Griekse mythologisch personage, hij werd beroemd door de Portugese dichter Luís de Camões. In zijn epische gedicht ‘Os Lusíadas‘ komt Adamastor voor als een symbool van de krachten van de natuur die Portugese zeevaarders tijdens hun ontdekkingen moesten overwinnen.

Miradouro Santa Catarina adamasor

Door het grote stenen beeld bij Miradouro de Santa Catarina wordt dit uitkijkpunt ook wel Miradouro do Adamastor genoemd. De naam Adamastor is een bewerking voor de Portugese taal van het Griekse woord voor onbedwingbaar.

Meer over onze favoriete miradouros »

Waar vind je Miradouro de Santa Catarina

Adres: Rua de Santa Catarina, Santa Catarina
Openingstijden: vrij toegankelijk

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..