Miradouro das Portas do Sol – toegangspoort van de zon

Een bezoek aan Miradouro das Portas do Sol lijkt net alsof je op een balkon van een huis staat. Ondanks dat het oogt als een groot observatiedeck, voelt het knus en gezellig.

Miradouro Portas do Sol uitzicht Taag

Miradouro das Portas do Sol is een perfecte stop als je Alfama aan het ontdekken bent. Wanneer je van Castelo de São Jorge naar het Panteão Nacional loopt, vergeet dan niet om hier te genieten van het uitzicht.

Perfecte ansichtkaart ontwerpen

De omgeving van Miradouro das Portas do Sol leent zich perfect om mooie foto’s te maken. Er is een prachtig uitzicht op Igreja de São Vicente de Fora tot aan de Taag.

Miradouro portas do sol uitzicht Igreja Sao vicente

Het uitzicht over de kronlkelstraatjes, trappen en smalle steegjes van Alfama is adembenemend met daarbij het uitzicht over de Taag. Je komt hier makkelijk met de Elétrico 28, de tram die zijn route vervolgt langs deze en andere uitkijkpunten.

Miradouro Portas do Sol - eletrico 28

Quiosque met uitzicht

Langs de straatkant is een quiosque (kiosk) waar dranken en kleine snacks worden verkocht. Om de quiosque heen is een terras gemaakt waarbij je kan genieten van het schitterende uitzicht om je heen.

Er is weinig plek, dus vind je een leeg tafeltje grijp dan je kans om hier wat te drinken.

Miradouro das Portas do sol - cafe

Op het balkon van Miradouro das Portas do Sol staan bankjes, eigen eten en drinken meenemen en hier opmaken is zeker een goed alternatief.

Verborgen tunnel

Een bezienswaardigheid die door veel toeristen wordt overgeslagen is de tunnel onder Miradouro das Portas do Sol. Het best bewaarde geheim van deze miradouro.

Miradouro Portas do Sol - tunnel

In de tunnel staat in een striptekening de geschiedenis van Lissabon uitgelegd. De tunnel is niet moeilijk te vinden, je moet het alleen even weten. Naast de quiosque is een trap naar beneden in de straat Rua Norberto de Araujo. Aan de linkerkant vind je de tunnel.

Meer over onze favoriete miradouros »


Waar vind je Miradouro das Portas do Sol

Adres: Largo Portas do Sol, Alfama
Openingstijden: vrij toegankelijk

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..