Miradouro da Nossa Senhora do Monte

Miradouro da Nossa Senhora do Monte is van alle miradouros in de stad het hoogst gelegen. Wil je met mooie panoramafoto’s van Lissabon terugkomen van je vakantie, ga dan zeker hierheen!

Miradouro da Nossa Senhora do Monte geeft een heel mooi uitzicht over de oude stad, de Taag, Ponte 25 Abril en Castelo Sao Jorge. Bij helder weer kan je heel ver kijken en daardoor mooie foto’s maken.

Mijn favoriete miradouros

Voor mij is dit een van de mooiste miradouros van de stad, maar net zoals heel Lissabon wordt het massaal ontdekt door de toeristen en staan de tuk-tuks in de rij om toeristen naar de volgende bestemming te rijden.

Er zijn hier tegenwoordig weinig locals meer te bekennen die genieten van het mooie uitzicht, omdat er volgens de inwoners nu te veel lawaai is bij het genieten van het uitzicht. Vaak staat er wel een straatmuzikant.

Miradouro nossa lissabon wacht op jou

Stoor je er allemaal niet aan, want het uitzicht is werkelijk prachtig en zeker de moeite waard om de steile berg te beklimmen.

Wat eigenlijk voor elke miradouros geldt is dat tijdens zonsondergang het licht over Lissabon het mooist is. Omdat Miradouro da Nossa Senhora do Monte zo hoog ligt, maakt de zonsondergang het uitzicht vanaf hier nog mooier.

Drankje erbij

Er is hier geen tentje waar je iets te drinken kan kopen, soms staat er wel een mobiele scooter waar je koffie kan kopen – dit is erg prijzig vergeleken de koffie bij een barretje. Ook is er geen supermarkt in de buurt, dus als je met een drankje wilt genieten van het uitzicht neem deze dan zelf mee.

Meer geluk voor de zwangere dames

Niet alleen is het uitzicht prachtig maar bij de miradouro staat er ook een kapel. De kapel is gebouwd na de herverovering van 1147 door de Augustinus-monniken. Zij zorgden voor de hermitage nabij de miradouro en plaatsten stenen in de vorm van een stoel die van de heilige was geweest.

Rond deze stoel ontstond de ​​legende dat zwangere dames die erop gingen zitten een ongecompliceerde zwangerschap en bevalling zouden hebben. Koning D. Joao de Vijfde’s eigen vrouw, Maria Anna van Oostenrijk, ging daar zitten toen ze zwanger was van de troonopvolger.

Graffiti

Zoals door heel Lissabon is de graffiti bij Miradouro da Nossa Senhora do Monte ook goed zichtbaar. Als je van het uitzicht staat te genieten, vergeet dan niet om achterom te kijken het steegje naar beneden in. Vele muurkunstenaars hebben hier hun street art achtergelaten.

Miradouro Nossa Graffitti

Hoe kom je bij Miradouro da Nossa Senhora do Monte

Vanaf Martim Moniz is het ongeveer 20 minuten lopen (bergopwaarts).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *