Jardim Zoológico de Lisboa – dierentuin midden in de stad

Ben je met het gezin op een stedentripje in Lissabon, dan mag Jardim Zoológico de Lisboa de dierentuin van Lissabon, eigenlijk niet overslaan.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door We ❤️ Lisbon | Portugal (@weheartlisbon) op

Naast dat je je zeker een dag kunt vermaken in de dierentuin is het ook een van de mooiste dierentuinen die wij ooit hebben gezien. Naast de mooie verblijven is de dierentuin zeer groen door de vele planten en bloemen die je werkelijk overal tegenkomt. Soms waan je je zowaar in een echte jungle. Het is een behoorlijk groot maar gelukkig ook zeer overzichtelijke dierentuin.

Dierentuin lissabon animax

De dierentuin ligt 15 minuten met het openbaar vervoer van Rossio – waardoor een bezoekje aan deze mooie dierentuin dus goed te combineren is met je andere plannen. Je kunt je hier makkelijk een hele dag vermaken!

Animax

Wanneer je de poorten binnenloopt kom je in een soort van entertainment gebied genaamd Animax. Dit is nog voordat je daadwerkelijk in de dierentuin zelf bent en je hoeft dus nog geen kaartje te kopen.

dierentuin lissabon animax springkussen

Naast de vele uiteenlopende eet gelegenheden, van McDonald’s tot typische Portugese tentjes, zijn er ook nog speelattracties voor kinderen zoals het springkussen (kost 2 euro voor 20 minuten en is voor kinderen vanaf 3 jaar) en een carrousel.

Nickelodeon

De kinderzender was in 2018 jarig (in Portugal). Nickelodeon is al 13 jaar op de Portugese beeldbuis en dat moet gevierd worden. Het jubileum wordt dit jaar samen met de dierentuin gevierd.

Dierentuin Lissabon Nickelodeon

Voor de kaartverkoop staat een groot opblaaskussen waarop de naam van de zender staat. En eenmaal in het park zijn er nog veel meer leuke activiteiten voor kinderen.

Wanneer je de show in Dolphin Bay bezoekt, dan verwelkomen een aantal personages van Paw Patrol en de Ninja Turtles jou en het is geen probleem om met ze op de foto te gaan! Dat willen de kinderen natuurlijk maar wat graag!

Voor het tijgerverblijf vind je een opblaasbare ananas. Hier haal je een Nickelodeon paspoort. Bij een aantal dierenverblijven (welke dat zijn vind je in het paspoort) vind je vervolgens de plek waar je een stempel kunt halen – na een vraag te hebben beantwoord. Ben je een trouwe nickelodeon kijker dan zijn de vragen niet zo moeilijk.

dierentuin lissabon sponsoring nick jr

Als alle stempels in jouw paspoort staan laat je deze weer zien bij de opblaasbare ananas. Als beloning kun je dan een kleine verrassing uitkiezen. Geen zorgen als je niet alle stempels hebt, wij hadden er ook maar 3 in het paspoort van onze dochter.

Slimme zet van Nickelodeon om in de dierentuin hun verjaardag te vieren, want sinds ons bezoekje aan de zoo wordt Paw Patrol met grote regelmaat gekeken bij ons thuis.

Dolfijnenshow

Drie keer per dag (om 11:00 uur, om 15:00 uur en om 17:00 uur) kun je van een dolfijnenshow genieten in de Dolphin Bay. Wil je je dag vrolijk beginnen, zorg dan dat je om 11 uur klaar zit bij het grote bassin. Met muziek en personages van Paw Patrol en de Ninja Turtles wordt het publiek klaar gemaakt voor de dolfijnenshow.

dolfijnenshow dierentuin Lissabon

Met 2 dolfijnen en 2 begeleidsters wordt er een fraaie show neergezet van ongeveer 60 minuten. Voor ons duurde de show met twee kleine kindjes (0 en 3 jaar) net iets te lang en we zijn er na 40 minuten tussenuit geglipt.

Heb je een buggy bij je in de dierentuin? Geen enkel probleem! Alleen bij de dolfijnenshow, waar je op de tribunes kunt plaatsnemen moet je deze even stallel in een (bewaakte) schuur.

Zoo Lisboa

De dierentuin van Lissabon is een van de oudste dierentuinen in Europa, het opende de deuren in 1884. Met het milde klimaat in Portugal is het voor de meeste dieren een fijn onderkomen. De dierentuin telt bijna 2000 dieren van maar liefst 300 verschillende soorten.

dierentuin Lissabon Flamingo

We vonden de sfeer in de dierentuin bijzonder relaxed. Want ook al bezoeken meer dan 800.000 mensen per jaar dit park, het valt niet op dat je tussen zoveel mensen rondloopt. Wij waren er op een zaterdagmiddag, samen met hordes scoutingverenigingen, complete families en vele stelletjes, en we hadden nooit het gevoel dat het druk was.

Dierentuin Lisabon nijlpaard

Wat het zo relaxed maakt zijn de vele bankjes en zitjes bij de mooie dierenverblijven.

Naast een ontspannen bezoekje aan de dierentuin, biedt het ook een educatief programma. Je vindt er altijd veel kinderen die een tour doen in de dierentuin.

Dierentuin Lissabon Giraffe

Wat ons nogal opviel is dat veel bezoekers de dieren allerlei eten geven, ook al staat er overal dat de dieren niet gevoed mogen worden. Met de wetenschap dat er eind mei een baby giraffe is overleden (doordat een bezoeker de giraffe ging voeden en het beestje daardoor in de veiligheidsgreppel viel en overleed), zou je denken dat men extra voorzichtig is geworden of dat er meer opzichters rondlopen. Helaas is geen van beiden aan de orde.

Chique sponsoring

Net zoals in ons eigen Artis in Amsterdam worden ook in Jardim Zoológico de Lisboa de meeste dierenverblijven gesponsord. Dit gebeurt net iets uitbundiger dan een plakkaat met een bedrijfsnaam, zoals je dat in Artis vooral ziet.

Dierentuin Lissabon sponsoring

Over het algemeen is er een natuurlijke match tussen een dierenverblijf en de sponsor. Zo worden de olifanten gesponsord door de supermarktketen Jumbo (in Portugal heeft de Jumbo supermarkt een rode olifant als logo).

Lidl benadrukt dat zij ook in Portugal voor een aantal jaar op rij de beste groenten en fruit in hun winkels hebben en spelen daarop in met een kinderboerderij waar je een moestuin vindt en uitleg over het telen van groenten en fruit.

dierentuin lissabon sponsoring olifanten
dierentuin lissabon moestuin lidl

Eten en drinken

Het is toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen naar de dierentuin. Bij Bosque Encanto (Betoverd Bos) vind je vele picknicktafels waar je gebruik van kan maken.

dierentuin lissabon picknick

De hele dierentuin is enorm kindvriendelijk, maar in dit deel van de dierentuin is er extra aandacht voor de kinderen. Zo zijn er hier kindertoiletten en picknicktafel op maat voor de kleintjes.

Activiteiten in de dierentuin

Naast de dolfijnenshow en rondlopen in de dierentuin zijn er ook nog vele andere activiteiten te doen. Bijvoorbeeld de vogelshow, het voeden van pelikanen, er is een trein die door het park rijdt (tegen betaling). Het klapstuk is toch wel de kabelbaan, van waaruit je de dierentuin van bovenaf kunt bewonderen. Op de website van de dierentuin vind je meer informatie hierover.

Kom je met de auto

Verblijf je buiten Lissabon en kom je met de auto naar de dierentuin, dan kan je het beste parkeren in de parkeergarage voor de ingang. Parkeergarage: Sete Rios van Empark. De parkeergarage ziet er leuk uit met tegels die verwijzen naar de dierentuin.

Dierentuin Lissabon parkeren

Tip van ons: neem contactgeld in munten mee om de parkeergarage te betalen. De automaten zijn niet voorzien van een pin mogelijkheid en de servicebalie kan geen biljetten wisselen voor de parkeerautomaat. Wil je wisselen dan raden ze je aan om terug te gaan naar de dierentuin (Animax). Super onhandig natuurlijk als je uitgeputte kindjes op de achterbank hebt zitten.

Waar vind je Jardim Zoológico de Lisboa

Adres: Praça Marechal Humberto Delgado, Sete Rios
Openingstijden: zomer (21 maart tot 20 september) 10:00 – 20:00 uur
winter 21 september – 20 maart 10:00 – 18:00 uur

Metro: vanuit het centrum (Rossio) is het met de blauwe lijn (Azul) zonder overstap 15 minuten. Je komt rechtvoor de ingang uit als je de metro uitstapt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..