Hospital de Bonecas – het poppenziekenhuis van Lissabon

Is je pop ziek, wat doe je dan? In Lissabon gaan mensen generaties lang naar de poppendokter in het poppenziekenhuis: Hospital de Bonecas, midden in het centrum.

Hospitaldebonecas ingang
Het poppenziekenhuis bestaat sinds 1830 en heeft in de loop der jaren alle soorten poppen beter gemaakt. De poppendokter snapt als geen ander de relatie tussen een pop en de eigenaar, waardoor elke behandeling liefdevol en zorgzaam is.

Poppenziekenhuis

Aan Praça da Figueira huist een waar poppenziekenhuis. Dat klinkt misschien een beetje raar voor de meesten die dit lezen, maar voor de inwoners van Lissabon is het beter maken van poppen een serieuze zaak.

Diagnose en behandeling

Wanneer een pop wordt binnengebracht in het ziekenhuis, dan wordt eerst de diagnose gesteld naar aanleiding van de klachten. Vervolgens krijgt de pop een bed toegewezen en wordt een behandelingsplan opgesteld.

Vanaf 5 euro kan de pop opgelapt worden. De lage bedragen voor een behandeling komen vooral omdat lichaamsdelen en overige materialen worden gedoneerd door de vrienden van het poppenziekenhuis.

Topdrukte in de maand december

Rond kersttijd is het altijd topdrukte in het ziekenhuis, Lisboëten maken zich op voor de kerst en sturen hun kindekes Jezus om klaar gemaakt te worden voor een gezonde kerst.

Meer dan een poppenziekenhuis

Het poppenziekenhuis biedt niet alleen reparaties. Het is ook mogelijk om een pruik, nieuwe poppenkleding, schoenen en andere accessoires voor de pop te kopen.

Daarnaast is er bij het poppenziekenhuis ook een museum. Hier vind je poppen van alle (leef-)tijden en alle soorten materialen. Zo is er antiek speelgoed en zijn porseleinen poppen tentoongesteld.

Hospital de Bonecas met museum

Is het een regenachtige dag in Lissabon? Breng dan zeker een bezoek aan Hospital de Bonecas. Een bezoek aan het poppenziekenhuis is ook erg leuk met kinderen.

Waar vind je Hospital de Bonecas

Adres: Praça da Figueira 7, Baixa
Openingstijden winkel: maandag t/m vrijdag 10:00 – 19:00 uur (zaterdag 10:00 – 13:00 uur)
Openingstijden museum: maandag t/m vrijdag 10:30 – 12:30 en 15:30 -17:00

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..