Een glimlachend avontuur in Lissabon – fotoshoot in Alfama

Lissabon, en met name het betoverende Alfama met zijn schilderachtige steegjes en levendige gekleurde huizen, biedt het ideale decor om onvergetelijke momenten vast te leggen. Temidden van de historische charme van smalle straatjes en een levendige sfeer, vormt elke hoek van Alfama de perfecte setting voor het maken van prachtige foto’s.

website 02

Op pad met de selfiestick
Wanneer we Alfama verkennen, zorgen we er altijd voor dat onze selfiestick binnen handbereik is. Elk moment is uniek en het zou zonde zijn om het niet vast te leggen. Met onze 9- en 6-jarige dochters proberen we vaak spontane foto’s te maken die we thuis aan de muur kunnen hangen. Helaas blijkt dit vaak een uitdaging, omdat niet elke selfie perfect uitpakt. Niemand staat echt sprankelend op de foto, als iedereen er al helemaal op staat en niet met 1 oog of een half gezicht.
Onlangs kwamen we in contact met Smiler, een start-up die lokale fotografen verbindt met klanten. Voor reizigers (zoals stelletjes, solo-reizigers, gezinnen, vriendengroepen) die op zoek zijn naar prachtige foto’s op unieke locaties, biedt Smiler de perfecte oplossing.

Boek hier jouw fotoshoot: Voor een onvergetelijke fotoshoot in Lissabon, met een lokale fotograaf en flexibele opties, is Smiler de perfecte keuze!”

Een match met Smiler
We zagen meteen een match en besloten een familieshoot te boeken. Een fotoshoot tijdens een vakantie een ideaal moment, iedereen is ontspannen, vaak in een goed humeur en hoe gaaf is het om met een local op pad te gaan.
Het reserveren van een fotoshoot via Smiler is eenvoudig; op hun website vul je de locatie in, in ons geval: Lissabon. Voor 55 euro boek je een fotosessie van 30 minuten en ontvang je de mooiste 25 foto’s binnen 48 uur in je inbox.

Smiler biedt in Lissabon een aantal locaties aan waar de fotoshoot gehouden kan worden: in Belém, Praça de Comércio, Alfama en binnenkort ook Parque Eduardo VII. Speciaal voor de kerst kun je nu ook in Lissabon ‘kerstkaart foto’s maken in de Baixa’.

De perfecte setting in Alfama
Voor onze shoot kozen we Alfama en de fotograaf, Nelson, stuurde ons een herinnering met de ontmoetingslocatie bij de kathedraal Sé. Nelson, een ervaren fotograaf uit Lissabon, maakte de sessie extra bijzonder door ons niet alleen prachtig op de foto te zetten, maar ook door ons te laten kennismaken met de stad en haar verborgen pareltjes.

website

We liepen vanaf kathedraal Sé naar de miradouros waar we wel kunnen stellen dat wij straalden als het gezin in de warme Portugese zon. Het was eind oktober dat we de fotoshoot deden, midden op de dag. Het was nog rond de 20 graden en de zon scheen vrij sterk. Zoveel dat we echt aan het knijpen waren. Nelson had het goede idee om iets meer af te dalen in de straten van Alfama om daar mooie plekjes te vinden voor de foto’s.
De fotosessie was ontspannen en plezierig. Nelson zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt. De kinderen dartelen vrolijk rond, Nelson wist hun spontane momenten van vreugde, nieuwsgierigheid en genegenheid vast te leggen, wat resulteerde in spontane en hartverwarmende foto’s. Het fijne was dat Nelson niet strikt vasthield aan de 30 minuten, waardoor de ervaring nog specialer werd.

Prachtige foto’s binnen 48 Uur
Binnen 48 uur ontvingen we de foto’s via een link in onze inbox. Nelson maakte een zorgvuldige selectie van 25 prachtige foto’s. Als je meer wilt, biedt Smiler flexibele opties om extra foto’s aan te schaffen. De eerstvolgende 20 foto’s zijn 45 euro, 50 extra foto’s kosten 75 euro. Losse foto’s kosten 1 euro per stuk. Wij kozen ervoor om nog 25 foto’s te vragen aan Nelson, waarin hij ook weer een selectie maakt. Binnen een dag hadden we de link van onze extra foto’s in de inbox zitten. Pas als je de link hebt en je gaat de foto’s downloaden, dan betaal je voor de foto’s.

website04 1

Aanrader om direct een fotoshoot te boeken!
Wij kijken vol vreugde terug op onze betoverende fotoshoot in Alfama, Lissabon, via Smiler. Nelson, de vaardige fotograaf, maakte niet alleen prachtige beelden, maar deelde ook zijn lokale kennis, wat de ervaring extra bijzonder maakte. De flexibiliteit van Smiler, van moeiteloze boekingen tot de snelle levering van adembenemende foto’s, overtrof onze verwachtingen. De ontspannen sfeer tijdens de shoot, te midden van de zonnige straten van Alfama, resulteerde in spontane en hartverwarmende beelden van ons gezin. De mogelijkheid om extra foto’s tegen redelijke prijzen aan te schaffen voegde nog meer tevredenheid toe. Voor iedereen die Lissabon bezoekt, is een Smiler fotoshoot een waardevolle investering voor blijvende herinneringen aan een glimlachend avontuur.

Smiler’s fotoshoots in Lissabon zijn veelzijdig en geschikt voor diverse doelgroepen, waaronder stelletjes die hun liefde willen vereeuwigen, solo-reizigers die een blijvende herinnering willen creëren, gezinnen die samen plezier beleven, en vriendengroepen die een unieke ervaring willen delen. Of je nu op zoek bent naar romantische beelden, solo portretten, gezinsmomenten of vrolijke groepsfoto’s, Smiler biedt een passende fotoshoot ervaring voor iedereen.

Disclaimer: Smiler.co heeft ons niet betaald voor dit artikel. Omdat we graag snel zelf een fotoshoot van ze wilden beleven en we in Lissabon waren, hebben we deze gewoon zelf betaald.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..