6 plekken die je moet zien tijdens het Eurovisiesongfestival (als je in Lissabon bent)

Het Eurovisiesongfestival staat voor de deur, dit jaar wordt het songfestival voor de eerste keer gehouden in Lissabon.

Meo Arena Lissabon
Foto: eurovisiesongfestival

Omdat de Portugees Salvador Sobral vorig jaar het Eurovisiesongfestival won met het nummer “Amar pelos dois” is het dit jaar de eer aan Portugal om het toernooi te organiseren.

All aboard

Op 8,10 (halve finale) en 12 (finale) mei strijden 43 landen in de Altice Arena (eerder bekend als Pavilhão Atlântico en MEO Arena) in de wijk Parque Das Nações om de prijs voor het beste Eurovisie Songfestival liedje! Boa Sorte!

Waylon aanmoedigen

Kom je Waylon aanmoedigen en verblijf je een paar dagen in Lissabon tijdens het songfestival, lees dan hieronder onze top 6 van plekken die je echt moet hebben gezien. Want ze krijgen van ons alle zes Douze Points!

1. Miradouro Santa Catarina
Miradouro Santa Catarina is een ontmoetingsplaats waar kunst en muziek elkaar ontmoeten. Bij zonsondergang brengen locale muzikanten hier hun muziek ten gehore. Het is een fijne mix van locals en toeristen. Geniet van de muziek en het mooie uitzicht bij zonsondergang.
Lees hier meer over Miradouro Santa Catarina >>

2. Castelo São Jorge
Castelo São Jorge is een bezienswaardigheid die je eigenlijk niet mag missen als je in Lissabon bent. De sfeer bij het kasteel is erg fijn, daarnaast is het uitzicht fantastisch over Lissabon.
Lees hier meer over Castelo São Jorge >>

3. A Tasca do Chico
A Tasca do Chico is een fado café midden in Bairro Alto. Wil je zelf nieuw (fado-) talent ontdekken onder het genot van een heerlijke caipirinha, zorg dan dat je hier op tijd bent om nog een plekje te bemachtigen. Want eenmaal vol dan gaat de deur op slot.
Lees hier meer over A Tasca do Chico >>

4. Convento do Carmo
Wanneer je even wilt genieten van stilte, midden in de binnenstad, dan is Convento do Carmo een goede stop. De stilte is erg bijzonder voor de plek waar het oude klooster staat. En daarnaast zijn de ruïnes gewoon erg mooi om te bewonderen.
Lees hier meer over Convento do Carmo >>

5. Oceanário de Lisboa
Vlakbij de Altice Arena is het grootste aquarium van Europa. De vaste wandelroute in het aquarium brengt je geleidelijk dichter bij de ‘main attraction’: een watertank van 7 meter hoog en een inhoud van meer dan 5 miljoen liter! Je kunt op meerdere niveaus om de tank heen lopen, er is altijd wel een raam in de buurt waar je doorheen kunt kijken.
Lees hier meer over Oceanário de Lisboa >>

6. Restaurante Ponto Final
Even weg uit de stad en heerlijk eten! Neem dan de pont vanaf Cais do Sodré naar Almada (10 minuten varen) en loop vervolgens naar Restaurante Ponto Final. Geniet van een fantastisch uitzicht over de stad, de Rivier de Taag en de Ponte 25 Abril.
Lees hier meer over Restaurante Ponto Final >>

Je ziet het, het werd hoog tijd dat het Eurovisie circus eindelijk Lissabon eens aandeed. De combinatie van muziek en cultuur zorgt ervoor dat deze stad uiteindelijk de echte winnaar wordt.

May we have your votes, please?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..