Elevador Castelo – met de lift naar het kasteel

Sinds 2013 is Elevador Castelo in gebruik om van Baixa naar Castelo de São Jorge te komen. Deze liften zijn vrij toegankelijk. Al in 2009 werd er een besluit genomen om de Baixa met Castelo de São Jorge te verbinden, uiteindelijk werd er niet voor een roltrap of kabelbaan gekozen maar was een lift de beste optie.

Elevador Castelo, Lissabon

Geen directe verbinding

Er zijn twee (verschillende) liften nodig om bij bij Castelo de São Jorge te komen. Vanaf de Baixa heet de lift: Elevador Castelo. De ingang is aan de Rua dos Fanqueiros in oude gerestaureerde gebouwen.

De eerste stop is: Rua da Madalena (daar heet de lift Elevador Baixa). Je bevindt je nu midden in Alfama en je kan er voor kiezen om via Rua da Madalena de wijk Mouria te ontdekken.

Elevador Castelo naar Baixa

Maar ben je op weg naar het kasteel dan steek je de straat schuin over richting Largo Chão do Loureiro, naar het gebouw Chão do Loureiro – een oude markthal waar momenteel Pingo Doce (supermarkt) gevestigd zit. In de supermarkt is de lift naar boven richting het Restaurante Zambeze, dit restaurant heeft een heerlijk terras met uitzicht

Eenmaal boven, dan is het nog wel ongeveer 10 minuten lopen (lees: klimmen) naar het kasteel.
Het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Er zijn gelukkig ook wegwijs bordjes voor het Castelo die je kunt volgen.

En als je het alvast voor je wilt zien, hier is een stemmige video die de route goed uitlegt.

Meer over trams en liften in Lissabon »

Waar vind je Elevador Castelo

Adres: Rua dos Fanqueiros 170/178, Baixa
Openingstijden: elke dag van 07:00 – 21:00 uur

De liften zijn gratis.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..