Cocktail Bar Foxtrot in Lissabon: Een Betoverende Belevenis Met Een Geheime Toegangsbel

De titel van dit artikel klinkt als het begin van een mysterieus boek, over hippe toeristen die het bruisende nachtleven van Lissabon gaan ontdekken. Een cocktailbar voor een intrigerende belevenis, compleet met een geheime toegangsbel die de avontuurlijke gasten moeten ontdekken. En of dit een avontuur is, niet zo mysterieus als de titel doet vermoeden, maar wel in smaken, beleving en het zoeken van de bel.

Foxtrot ligt 10 minuten lopen van het uitgaangscentrum, Bairro Alto, van Lissabon, middenin de wijk Príncipe Real. Als je het ons vraagt, kun je beter in deze wijk uitgaan. Zeker als je in contact wil komen met locals.

Ring, ring, de bel

Het is even zoeken als je bij het adres aankomt, de deur zit namelijk dicht en het lijkt alsof de bar nog niet open is. Wij hebben dit eerder gehad bij Pavilhão Chinês: 5 minuten voor een dichter deur staan, nog een keer kijken op google of het misschien niet open is op deze dag. Totdat we een bel zagen, die bij het aanbellen toegang gaf tot de bar. Bij Foxtrot is dit dus ook zo, toch blijft het ongemakkelijk voelen om ergens aan te bellen, als je niet helemaal zeker weet dat dit de plek is waar je wil wezen. Het is een intrigerend kenmerk van de cocktailsbars in Lissabon, zo ook bij Foxtrot is de geheime toegangsbel. Dit goed bewaarde geheim daagt gasten uit om de bel te vinden voordat ze toegang krijgen tot de betoverende wereld de cocktailbar. Het is een knipoog naar de avontuurlijke en speelse geest van de bar, en voegt een extra element van avontuur toe aan het hele bezoek.

Inrichting en sfeer

Bij binnenkomst lijkt het net alsof we terug in de tijd zijn gegaan. De inrichting mengt retro-elementen met eigentijds design, waardoor een unieke en uitnodigende ruimte ontstaat. Donkere houten meubels, fluwelen bekleding en gedimd licht creëren een warm en intiem gevoel dat gasten meteen omarmt zodra ze binnenkomen.
De bar heeft verschillende zitjes door het gebouw, waardoor het een intieme uitstraling heeft. Er is een binnentuin een ruimte om snoocker te spelen en dus vele kamertjes om van je cocktail te genieten.

De Cocktails

De cocktails bij Foxtrot zijn als een artistieke reis voor de smaakpapillen. Het barpersoneel, dat vele prijzen hebben gewonnen, bestaat uit meesterlijke mixologen die met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten werken om unieke en verrassende drankjes te creëren. Van klassieke cocktails tot innovatieve creaties, elke sip is een onvergetelijke ervaring. Wij konden geen keuze maken vanaf de kaart, niet omdat wij niets lekker erop zagen staan. Het probleem was dat er heel veel lekkers opstaat, de barman had daar wel een oplossing voor. Wij mochten aangeven welke ingrediënten wij in onze cocktail terug zouden willen laten komen en hij ging voor ons een cocktail maken. Eerlijk is eerlijk, het was heerlijk.

Het is een van onze favoriete cocktail bars in Lissabon, niet alleen voor de heerlijke cocktails, de bel en de inrichting. Maar ook door de locatie middenin Príncipe Real.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..