Cervejaria Trindade – Lunchen in een oud klooster

UPDATE: MOMENTEEL WORDT HET RESTAURANT VERBOUWD. VOORJAAR 2022 IS DE VERWACHTEN OPENING

Je zou het niet zeggen als je ervoor staat, maar achter de relatief eenvoudige façade van Cervejaria Trindade in Bairro Alto bevindt zich een onverwacht groot restaurant.

bairro-alto-cervejaria-trindade

Zodra je langs de bar en aquariums met kreeften en schelpdieren loopt, zie je ineens hoe immens deze plek is. Hoge gewelven, prachtige muurtegels en een heerlijk holle klank, zoals we dat van een klooster gewend zijn.

Cervejaria da Trindade Interieur

Een bewogen geschiedenis

Cervejaria Trindade begon als klooster in 1294. Na eeuwen door monikken te zijn bewoond kreeg het gebouw halverwege de 19e eeuw een heel andere functie, die van brouwerij. Sinds 1934 is het een restaurant.

Ondanks dat je er soms met honderden mensen tegelijk aan het eten bent, voel je de serene rust van heilige grond. Het bedienend personeel draagt uiteraard een monnikspij, want zo hoort dat in zo’n omgeving. Als je goed luistert hoor je de muziek op de achtergrond van monniken die psalmen zingen.

De kaart van Cervejaria Trindade

Het eten is bij Cervejaria Trindade werkelijk verrukkelijk! We hebben ons door locals laten vertellen dat de vis hier niet op z’n best is.

Cervejaria Trinade eten met chocolade mousse

Dat zal zijn, hun vleesgerechten zijn dat in ieder geval wel! Bij de bifes ( = rundvlees. Het maakt niet uit wat voor soort bife je kiest) in roomsaus likken wij onze vingers af! De (room)saus moet je wel apart bestellen, kies dus voor de molho Trindade.

Cervejaria Trinade kndermenu
Cervejaria Trindade heeft ook een kindermenu, een kleine stuk bife met aardappel, spinazie en tomatensalsa. Er komt een drankje bij (water) en een toetje: Flan of chocolade mouse of fruit.

Als dessert kies ik steevast voor de Mousse de Chocolate, want die is bij Trindade uit de kunst! Net fluffy genoeg om niet te zwaar te worden, maar wel die heerlijk rijke smaak van chocolade. Aanrader!
Restaurant Cervejaria Trindade, Lissabon

De prijs?

Hier geen plastic tafeltjes met TL-verlichting. Cervejaria Trindade is niet je goedkoopste optie om te gaan eten. We betalen meestal rond de €40-50,- voor een lunch voor 2, inclusief een fles wijn. Daarvoor kun je elders in de stad voor 4 personen eten. Maar je krijgt er een hoop voor terug. De ambiance, vriendelijke bediening en topkwaliteit eten!

Hoe kom je bij Cervejaria da Trindade

Adres: Rua Nova da Trindade 20 C, Bairro Alto
Openingstijden: elke dag van 12:00 – 00:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..