Bica Yellow Tram Appartement – de bica voor de deur

Regelmatig nemen we tijdens onze vakantie een mini-break in Lissabon. In 40 minuten rijden we van ons huis naar Lissabon, maar om de stad helemaal te beleven boeken we soms een hotel of een appartement via booking.com. Deze keer verbleven we in Bica Yellow Tram Flat en wat een heerlijke plek is dat.
Bica tram apartement - uitzicht
Dit appartement heeft een fantastische locatie dichtbij het centrum, de metro, monumenten en miradouros. Wil je de stad ontdekken, probeer dan dit appartement te bemachtigen.

Een appartement voor iedereen

Het appartement is ideaal voor gezinnen en vriendengroepen, maar ook als je als stel (of dubbel date) naar Lissabon komt. Heb je de kans om dit appartement te huren, twijfel dan niet. Het appartement is vaak al uitverkocht op booking.com en daar is een goede reden voor.

Het is een opgeknapt appartement in een traditionele huizenblok. Het appartement is ruim en heeft vooral in de woonkamer veel licht en een frans balkon.

Er zijn in totaal vier slaapkamers, een woonkamer, een keuken met wasmachine en koelkast en een ruime badkamer. Dat maakt het appartement groot genoeg om met maar liefst 8 personen te verblijven.

Slaapkamers

Twee slaapkamers (de voorste en achterste) hebben een eenpersoonsbed. Goed om te weten dat de achterste slaapkamer alleen te bereiken is via een andere slaapkamer.
Bica tram apartement - slaapkamer 1
De twee grotere slaapkamers hebben een tweepersoonsbed met elk een eigen deur. Deze twee kamers zijn ook met elkaar verbonden via een aparte deur.

Mocht je met een grote groep komen, dan kun je de slaapbank in de woonkamer gebruiken voor 2 extra slaapplekken.
Bica tram apartement - slaapkamer 2 en 3

Centraal gelegen

Bica Yellow Tram Flat ligt in dezelfde straat als Ascensor da Bica, vanaf het balkon kun je de trams voorbij zien rijden. Ideaal als je met kinderen bent, want met een Lisboa Card kun je eindeloos op en neer rijden! Maar ook andere openbaar vervoersmogelijkheden zijn op minder dan 5 minuten lopen , waaronder metro, bus, trein.

Het appartement ligt niet direct in het drukke centrum, maar binnen 15 minuten lopen kun je op Rossio staan. Loop je vanuit het appartement de straat naar boven, dan sta je bijna gelijk aan de halte van elétrico 28. Loop je naar beneden dan kom je bij Time-out Mercado da Ribeira. Wil je genieten van de zonsondergang, dan loop je in minder dan 10 minuten naar miradouro de Santa Catarina. Het dakterras van PARK bar, bovenop een parkeergarage, is ook op een steenworp afstand. Kortom, dit is een fijne rustige plek en een prima uitvalsbasis als je Lissabon gaat ontdekken.

Blue House Lisboa

De organisatie achter het appartement is The Blue House Lisboa. Het kantoor van The Blue House is een blok verder dan het appartement. Je haalt hier de sleutel op en je kunt nog wat local tips krijgen om je opperbest te vermaken. Wanneer je een reservering maakt voor Bica Yellow Tram Flat dan ontvang je kort daarna informatie over de sleuteloverdracht en de borg.

Ons oordeel

Zoals de organisatie achter het verhuren van dit appartement zelf stelt: A Bica é linda! (de Bica is mooi!), en daar hebben wij niets aan toe te voegen. Wij verbleven er een paar nachten met onze kleuter en baby en het was de ideale plek om een mini break te hebben.
Bica tram apartement - keuken
Het appartement was schoon en de medewerkers waren erg vriendelijk. Er is gratis WIFI, een tv en muziekinstallatie aanwezig. Mocht je in de winter komen dan zijn er straalkachels beschikbaar, voor de zomer staan er ventilatoren.

Ben je slecht ter been of heel afhankelijk van een buggy (als je met kinderen reist), bedenk dan dat het appartement wat lastiger bereikbaar of toegankelijk is. Je kunt namelijk niet met een auto voor de deur komen (het is voor huurauto’s verboden om de wijk in te rijden). Het appartement ligt halverwege de heuvel, er stopt geen openbaar vervoer voor de deur.

In het appartement is geen lift en het appartement ligt op de 2de etage.
Bica tram apartement - badkamer
Bovenstaand klinkt misschien een beetje negatief, maar het is goed om te weten – mocht je slecht ter been zijn en/of niet kunnen sjouwen – dat dit misschien niet het beste appartement voor je is. Wij hebben hier praktisch geen hinder van ondervonden, ondanks dat we met een grote buggy, twee kinderen en wat bagage waren.

Boek dit appartement op Booking.com

Waar vind je Bica Yellow Tram Flat

Adres: Rua da Bica de Duarte Belo 18,

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..