Arco do Triunfo da Rua Augusta

Arco do Triunfo da Rua Augusta is de poort naar het stadsdeel Baixa, met als hoofdstraat Rua Augusta.

De triomfboog is gebouwd na de aardbeving van 1755 die een groot deel van Lissabon en met name de Baixa heeft verwoest.

De boog rust op zes Korinthische zuilen. Op en om de boog zijn verschillende standbeelden te vinden. Deze beelden stellen figuren voor die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Portugese geschiedenis. Deze bekende figuren zijn Vasco da Gama, Nuno Álvares Pereira en Sebastião José de Carvalho e Melo.

Arco beeldenachterkant

In 2013 is het monument volledig opgeknapt en sindsdien kan het bezocht worden. Vanaf Praça de Comércio zit na de Archo aan de rechterkant de kaartjesverkoop.

Tip: Koop je toegangskaartje nu alvast online, dat kan je op drukke dagen weer wat tijd schelen bij de kassa. “Skip the line” noemen ze dat. Kosten: €2,50, net zoveel als aan de kassa. Bestel ze hier

Met een lift kom je in de ruimte waar je het raderwerk van de klok kan bekijken. Een smalle trap brengt je bij het panorama dak, let goed op de stoplichten bij de trap. Zodat je zeker weet dat je geen tegenligger tegenkomt.

Een bezoek aan de Arco is meer dan de moeite waard, maak de tocht naar boven en geniet van het mooie uitzicht over de Taag, Alfama, Baixa en Praça de Comércio.

Arco uitzicht

Hoe kom je bij Arco da rua Augusta

Adres: Rua Augusta 2
Openingstijden: 09:00 – 18:00 uur

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..