Amoreiras 360º Panoramic View – spectaculaire uitzichten over Lissabon

Voor iedereen die niet al te veel last heeft van hoogtevrees is er een observatiedek in Lissabon waar je geweest moet zijn: het Amoreiras 360º Panoramic View.

Amoreiras Panorama 360 View Castelo Sao Jorge

Het Amoreiras 360º Panoramadek is onderdeel van het Amoreiras winkelcentrum, waarin je meer dan 200 winkels en 50 restaurants kunt vinden. Ook heel tof natuurlijk, maar de echte trekpleister is wel dit observatiedek op 174 meter. Daarmee is dit het hoogste uitkijkpunt in de stad.

Wat je allemaal kunt zien

Nou ja, eigenlijk alles. Het is tenslotte een 360 view, nietwaar. De balustrade is gelukkig niet te hoog, waardoor je prachtige live uitzichten hebt over de stad. Dat gevoel is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Top of the Rock in New York, waar je alles door glas moet aanschouwen.

Amoreiras Panorama 360 View Basilisca da Estrela

Hoe anders is het hier in Lissabon. Op een mooie, zonnige en hopelijk niet al te winderige dag kijk je kilometers ver in alle richtingen, zonder glas ertussen. En geloof me, dat geeft je de mogelijkheid om de prachtigste panoramafoto’s te maken.

Cristo Rei in de wolken

De hoogtepunten van een uurtje rondkijken op dit panoramadek zijn wat mij betreft het onovertroffen uitzicht op de Ponte 25 Abril. Ik had de mazzel dat er op die zomerse zaterdagmorgen een laaghangend wolkendek de Taag op dreef, waardoor zowel het Christusbeeld Cristo Rei als de rode hangbrug Ponte de 25 Abril deels door de wolkenflarden werden geflankeerd.

Amoreiras Panorama 360 View Cristo Rei Ponte 25 Abril

Elke paar tellen veranderde het beeld en zag ik weer een nieuw plaatje om te schieten. Ik was daar op dat moment met slechts een andere bezoeker, een semi-professionele fotograaf die eigenlijk alleen maar foto’s van de brug aan het maken was met zijn ongetwijfeld zeer dure zoomlens.

De stad van boven

Naast het Christusbeeld en de brug sprong het Castelo de São Jorge er natuurlijk uit. Indrukwekkend om dit kasteel in volle omvang te kunnen zien zonder dat je omhoog hoeft te kijken. Andere hoogtepunten zijn de Basílica da Estrela, het vliegveld Humberto Delgado, uiteraard de rivier de Taag, het Padrão dos Descobrimentos en natuurlijk de markante lijnen van het aquaduct bij het Reservatório da Mãe d’Água, een paar honderd meter verderop.

Amoreiras Panorama 360 View Mae d'Agua

Schieten, taggen en delen

Foto’s maken wordt trouwens extra aangemoedigd hier. Zet je foto’s online en tag ze met #AMOREIRAS360VIEW, dan maak je kans dat ze opgepikt worden op de social wall op amoreiras360view.com. Dat hoef je nu niet op te schrijven hoor, de hashtag staat breed uitgemeten op de balustrade.

Amoreiras Panorama 360 View #AMOREIRAS360VIEW

Zoeken naar de lift

Het panoramadek is gevestigd bovenop de Amoreiras Towers nummer 2 in de wijk Amoreiras, niet al te ver van Marquês de Pombal. Kaarten koop je online (skip the line tickets) of in het winkelcentrum Amoreiras. De toegang tot de lift die je naar boven brengt vind je op de tweede verdieping. Toen ik de roltrap (naast de fnac) naar boven nam duurde het een paar seconden totdat ik de gekleurde lijnen met pijlen op de vloer zag die me de juiste kant op wezen.

Hoe kom je bij Amoreiras 360º Panoramic View

Adres: Av. Eng. Duarte Pacheco, Amoreiras
Metro: uitstappen bij stations Rato of Marquês de Pombal, vanaf daar is het nog een paar minuten lopen.
Openingstijden: ze hanteren nogal een gecompliceerde timetable per periode. In de zomer is het van 10:00 uur tot 23:00 uur. De actuele openingstijden vind je hier. Houd er in ieder geval rekening mee dat ze doordeweeks (buiten juli en augustus) tijdens de lunch gesloten zijn.
Web: amoreiras360view.com

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam tegen te gaan. Lees hier hoe jouw reactiedata wordt verwerkt..